Weekatelier 1 | Het Grote Onbekende | 10-12 jarigen

-
Doe mee
Jongeren
Locatie:
de VELINX
Doe mee
Jongeren
Locatie:
de VELINX
MoMeNT organiseert een traject waarin de vrije denkkracht van kinderen en jongeren hoogtij viert.
 
‘Het Grote Onbekende’ is een zalig project waarin jongeren tussen de 10 en 12 jaar samen met twee professionele makers van Man OverBoord, de kunst van het vrije denken onderzoeken vanuit theater en mixed media.
 
Daar waar Mijn Huis oprecht het vrije denken van kinderen een stem geeft in de vorm van een voorstelling werken de jongeren in ‘Het Grote Onbekende’ zelfstandig verder om te kijken hoelang ze nog jong, onbezonnen, rebels en vrij kunnen blijven en wat ze van daaruit kunnen betekenen voor de rest van de wereld en misschien zelfs ver daarbuiten.
 
 
Gedurende 4 dagen werk je samen met 12 andere jongeren uit Tongeren en omstreken, een hele toffe theatermaker en een fantastische filmkunstenaar, aan dat wat jou echt wakker houdt in de nacht! Dit geef je samen vorm door middel van theater en film – mixed media! Op vrijdag laat je om 16u aan ouders en vrienden zien wat je gedacht, gemaakt en gevonden hebt! 
 
Man OverBoord vaart soms schots en scheeps, maar altijd sámen een artistieke koers richting Vlaanderen. Hier voedt men een artistiek burgerschap en onderzoeken kunstenaars samen met de jongeren naar ‘Hoe het nu verder moet met deze aardkloot, met ons?!’ en vooral – waar kunnen we beginnen?
Man OverBoord gaat aan wal bij jeugd- en cultuurcentra, middelbare scholen en musea en spreekt de kunstenaarsmindset van jongeren aan. Want de tijd is aan ons, NU!
Man Overboord wordt gerund door Joris Fierens, Klaartje Wierbos, Jellie Schippers en Soraya Rademaker.
 

 

Credits

CREDITS:

Man OverBoord

 

 

Foto: Tim Liebaert

Foto's

Evenement foto's

Foto's: Damien Thonnon