Over MoMeNT

MoMeNT, de organisatie die voorheen bekend stond als drie maanden durend festival, was al zes jaar een vaste waarde op de evenementenkalender van de stad Tongeren. Intendant Barbara Wyckmans gaf in oktober 2022 de fakkel door. Het vertrouwen en de vrijheid waarmee zij deze fakkel doorgaf, stelt ons in staat vooruit te gaan en ons voor te bereiden op de toekomst. Samen met een beleid dat mee durft dromen en gelooft dat kunst de motor kan zijn van verbinding, bouwen we verder aan een platform waarin iedereen zich welkom voelt. 

Sinds 2023 neemt MoMeNT een grotere rol op zich bij het bevorderen van de creatieve ontwikkeling van makers en hervormt MoMeNT naar een kunstenplatform met een structurele jaarwerking.  Eén van de missies van MoMeNT is om de ontwikkeling van talent vanuit Limburg voort te zetten. Door debuterende kunstenaars te ondersteunen in hun proces en hen een platform aan te bieden tracht MoMeNT hen te inspireren, uit te dagen en te verbinden. Dankzij unieke creatiemogelijkheden en een ervaringsgericht presentatiekader trekt MoMeNT bezoekers, partners en participanten van over heel België en Nederland.

Missie

MoMeNT wil

  • op verschillende manieren een groeimotor voor de creatiemogelijkheden in Limburg zijn. 
  • ontwikkelingstrajecten en netwerkmogelijkheden aanbieden aan jong (soms zeer jong) talent.
  • optreden als (co)producent en distribiteur van nieuwe creaties. 
  • een bijzondere presentatiecontext voorzien voor zowel eigen creaties als creaties van externen.

Concreet

MoMeNT is gespecialiseerd in de productie en presentatie van hedendaagse kunst op locatie, het inzetten van kunst als gemeenschapsvorming en het begeleiden van debuterende kunstenaars in hun ontwikkelingsproces. 

over moment