Oog in Oog | Cindy Wright inspires

2022
Literatuur
Literatuur

MoMeNT & Cindy Wright & Jeroen Olyslaegers & Erik Vlaminck & Tom Lanoye & Joke van Leeuwen & Peter De Graef & Fikry El Azzouzi

Op MoMeNT22 exposeerde Cindy Wright zes houtskooltekeningen uit haar reeks Eye to Eye. Zes tekeningen van evenveel schedels op groot formaat. Een zevende, vervolledigt de serie als een synthese van de oorspronkelijke reeks van tien individuele schedels. De thema’s als verval, eindigheid en kwetsbaarheid vormen een rode draad doorheen het werk van de kunstenaar.

Op uitnodiging van MoMeNT ‘reanimeerden’ zes schrijvers zes onbekenden waarvan enkel hun schedel rest via de filmische houtskooltekening van talent Cindy Wright.

Jeroen Olyslaegers, Erik Vlaminck, Tom Lanoye, Joke van Leeuwen, Peter De Graef en Fikry El Azzouzi schreven de unieke tekst en lazen deze zelf in.

 

Ik heb me bij leven en welzijn altijd beschouwd als de drager van een toekomstige schat. Het enige van echte waarde dat ik ooit zou achterlaten. Rond en elegant, en mysterieus genoeg om te pronken te leggen in de vitrinekast van een museum. Een ontroerend legaat waarin geen mens nog mij, maar des te meer zichzelf zou herkennen.

Mijn ongeschonden schedel. Als ik heb geleefd, was het met één doel. Hem te vervolmaken.

...

Bedankt om naar me te kijken. En weet dat ik, in weerwil van de schijn, ook intens terugkijk. Met dezelfde verwondering en lichte tristesse. Hoe zult ú eruitzien, ooit? Zonder alles wat overbodig is?

Tom Lanoye -

Credits

teksten: Jeroen Olyslaegers, Erik Vlaminck, Joke van Leeuwen, Peter De Graef, Fikry El Azzouzi en Tom Lanoye 

opnames: Mona Vanschoenwinkel

vormgeving bundel: Bruno Devos

Bestel hier uw tekstbundel

Ik wil volgende MoMeNTboekjes bestellen: