Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten | Judith Nab

Theater
Filosofie
Installatie
Locatie:
de VELINX
Theater
Filosofie
Installatie
Locatie:
de VELINX
Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten
 
Judith Nab is ooit als kind in het vat van de fantasie gestruikeld, haast verdronken maar gelukkig gered. En daar plukken nu velen de vruchten van. Zo ook MoMeNT. Twee van haar  fantasieprojecten waren te beleven tijdens voorbije edities: De Grote Reis en Flash me Back.
 
Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten is een theatrale en wetenschappelijke verkenning van de wereld ver van ons huis, diep in de aarde, ver onder de zeespiegel en zwevend door het heelal.
 
Gedurende drie kwartier komen wetenschappers en kinderen aan bod met vragen en suggesties voor een betere zorg om de wereld, dit alles verwerkt in een verwonderende installatie met spectaculair beeld- en geluidsmateriaal.
 
De fantasie doet overuren.
 
 
 
"Het knappe is de manier waarop kinderen en volwassenen in drie kwartier geprikkeld worden, maar niet overdonderd. Dat er wezenlijke vragen gesteld worden, maar dat je niet met alleen vraagtekens het bos wordt ingestuurd. Voeg daar het spectaculaire beeld- en geluidsmateriaal bij, en het is duidelijk dat de installatie op elk festival een succes zal zijn."  -  De Theaterkrant
 
 
 
"Kunstzinnige, documentaire-achtige collage waarin je je kan verbazen over de prachtige animaties als waarin ook grote vragen gesteld worden die zowel voor kinderen als voor volwassenen gelden. Knap, prachtig en vol verassingen. Een web van fictie van kinderen, en feiten van wetenschappers, aaneengeregen als een droom" - Neue Zürcher Zeitung
 
 
Tickets voor de voorstellingen:
 
 
 

Credits

CREDITS
 
 
Composities: Simone Giacomini
en 'The laws of science':  Jacob ter Veldhuis 
 
Tekeningen: Dirck Nab, Judith Nab en vele kinderen
 
Animaties: Peter Wassink en enkele van Tessa Janssen
 
Montage video: Tessa Janssen
 
Techniek, aansturing en geluid: Han de Jonge
 
Pandora showcontrol operator : Dimitri Theeuwessen
 
Montage huisje: Armando Eshuis
 
Technische directie : Nicolas Anastassiou
 
 
 
foto: Simone Giacomini