TussenTIJDcongres

18/09/2021
20u00
Locatie: Kasteel van Widooie, Kasteelweg 30, 3700 Tongeren
Basis: € 10,00
Tickets: Klik hier
Literatuur
Performance
Muziek
Lange berichttekst: 

 

MoMeNT en VONK & Zonen presenteren

TussenTIJDcongres

 

Sommige projecten verdienen een traditie te worden: elke MoMeNTeditie eindigt met een TIJDcongres om MoMeNT officieel af te sluiten.

Voor het eindpunt van deze editie heeft MoMeNT steun gezocht en gevonden bij de literaire organisatie VONK & Zonen.

TIJDcongres wordt dit jaar TussenTIJDcongres met literatuur hoog in het vaandel.

 

We kennen allemaal de tijd die genadeloos wegtikt en ons geregeld opjaagt, maar er is ook een andere tijdsbeleving die zowel het denken als de verbeelding vleugels geeft. Die tussentijd willen we teruggeven aan de bezoekers van het TussenTIJDcongres.  

 

MoMeNT vroeg het literair productiehuis VONK & Zonen om een inspirerende luistersessie te creëren waarin auteurs filosoferen over deze scheppende tijdbeleving. Boeddhistisch meditatieleraar en theatermaker Tom Hannes neemt u mee in een tijdmeditatie. Dichter des Vaderlands Mustafa Kör brengt u met enkele goedgemikte gedichten naar een andere tijdszone. Auteurs Neske Beks en dichter Rodaan Al Galidi denken elk na over hun tussentijdbeleving. Onze gastvrouw en -heer zijn podcastmaakster Ilse Cox en comedian Gökhan Girginol.  Het Limburgse dreampop-duo Mon-O-Phone zorgt dan weer voor de hogere sferen.  

Na de intieme luistervoorstelling nodigen we u uit voor een korte afsluitende samenleessessie door Het Lezerscollectief met enkele prikkelende teksten over tijd die MoMeNT heeft verzameld in de prachtige scheurkalender 2022 ‘365 MoMeNTen in tijdloze verzen, citaten en illustraties’. 

Dankzij de samenwerking met het Poëziecentrum, PXL-MAD en de studenten Grafisch Ontwerp Liesje Van Eyck, Liselot Smolders, Evelien Nagels en Lisa Schelkens kan MoMeNT elke TussenTIJDcongresbezoeker deze MoMeNTkalender 2022 cadeau doen. 

TIJD voor prettige MoMeNTen later.

 

 

Voor tickets klik hier