Stadsmuzikantenfestival

23/06/2019
14u30 - 18u00
Locatie: Begijnhof Tongeren
Basis: GRATIS
Familie
Muziek
Lange berichttekst: 

Op zondag 23 juni spelen 8 bands en singer-songwriters als straatmuzikanten in het charmante Begijnhof tijdens het Stadsmuzikantenfestival.

De concertlocaties liggen op wandelafstand van elkaar. Een gelegenheid om mooie en beloftevolle muziek te ontdekken in een ongewone context, een mooi samenspel van muziek en erfgoed.
De affiche is een mix van pop, rock, hiphop, singer-songwriter, Nederlands, Engels, mannen, vrouwen, akoestische en elektrische acts.

GRATIS TOEGANG

| Reena Riot (trio) | The Calicos (trio) | The Golden Glows |

| Kramer aka Jeroen Perceval (duo) | BUURMAN (solo) | Roosbeef (solo) |

| Martha Da'ro (duo) | IAN CLEMENT (solo) |

 

KLIK HIER VOOR HET GRONDPLAN

KLIK HIER VOOR HET UURSCHEMA

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMABOEKJE

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Reena Riot (trio)

Zeven jaar na de finaleplaats in Humo’s Rock Rally is NIX uit (januari 2019), het debuutalbum van Reena Riot. Het is het resultaat van de zoektocht van Naomi Sijmons naar zichzelf, de essentie van muziek en een groep waarin ze kan floreren. Een volwassen debuut van Belgisch marmer: krijtwit en fragiel op het eerste zicht, maar gebeiteld uit één stuk en absoluut niet kapot te krijgen, met eenzelfde dramatiek als PJ Harvey ten tijde van 'To Bring You My Love'. In de media was er veel én lovende aandacht voor het debuut van Sijmons. En hun releaseconcert kon ook bekoren.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

The Calicos (trio)

The Calicos wonnen Humo’s Rock Rally 2018 met sferische gitaar-/indierock met americana-toetsen. De jury prees hun maturiteit en vakmanschap. De band onder leiding van zanger en songschrijver Quinten Vermaelen staat dan ook bekend om haar gelaagde en uitgebalanceerde liveset. Op het eerste album is het nog even wachten, maar op 11 januari 2019 kwam hun tweede single 'Driftwood' uit, geproduced door Reinhard Vanbergen (Das Pop, Novastar) en te horen op Radio 1 en Studio Brussel. De song is de missing link tussen hun eigen - Europese - roots (denk aan bv Novastar) en de invloeden van Amerikaanse helden als Ryan Adams of Wilco. Ook voor fans van Bruce Springsteen, The Eagles, Chris Isaak  en Neil Young.The Golden Glows.The Golden Glows

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

The Golden Glows

The Golden Glows is een akoestisch trio. Hun muziek staat - wars van trends - wat buiten de tijd. Met één gitaar en met hun warme driestemmigheid blazen ze nieuw leven in lang vervlogen melodieën: Amerikaanse musicalhits, sprirituals, cowboydeuntjes, murder ballads, prison songs, de catalogus van Alan Lomax... . Daarnaast concentreert de groep zich steeds meer op eigen materiaal.  In 2018 werden The Golden Glows artist in residence in de AB. Ze werden er ambassadeur van het project rond 'The Anthology of American Folk Music' het levenswerk van de Amerikaanse platenverzamelaar en allround excentriekeling Harry Smith. Of zoals Bob Dylan, Nick Cave, Beck, The White Stripes en andere fans het noemen: de bijbel van de Amerikaanse folk. Op 21 maart sloten ze hun residentie af met een concert ter ere van deze verzameling folksongs. Tijdens het Stadsmuzikantenfestival brengt het trio een mix van al dit lekkers.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Kramer aka Jeroen Perceval (duo)

"Jeroen Perceval is niet enkel acteur (Rundskop, D’Ardennen, Tabula Rasa, Over Water, De Dag, etc.) en filmmaker (August, D’Ardennen) hij maakt ook muziek onder de naam ‘Kramer’. Zijn nieuwe album ‘Beestje' (november 2018) dat goed werd ontvangen door de pers, maakte hij samen met producer Stijn Cole met wie hij aan Studio Herman Teirlinck studeerde. Hierin geeft hij zonder gène een inkijk in zijn ziel. Zijn teksten variëren van rauwe en pure poëzie tot humoristische reflecties over de dualiteit van ons bestaan. Tussen de liedjes door weet hij als podiumbeest en rasverteller het publiek te bespelen met nonsens van de bovenste plank, iedereen zal sowieso lichter vertrekken dan dat hij of zij gekomen is. Leve de innerlijke onrust !"

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

BUURMAN (solo)

Buurman', dat is de band rond Limburger Geert Verdickt. Hij heeft al vier albums op zijn naam staan en in Vlaanderen is hij niet meer weg te denken van de podia en van de radio, denk maar aan werk als 'London Stansted', 'God, Ik En Marjon', 'Zo Voorbij', .... stuk voor stuk nummers die beeld oproepen. Het meest recente album is dansbaarder dan zijn vorige werk, maar zit ook nog vol passages waarin je kan wegdromen. De titel zegt alles: 'Dans & Dwaal' (2017).  In februari 2019 werd de Nederlandse release van dat album een feit. En in diezelfde maand was er ook een nieuwe single 'Breek de code'. Een mooie voorbode van een nieuwe plaat?

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Roosbeef (solo)

"Roos Rebergen bestaat met haar band 'Roosbeef' al meer dan tien jaar. Je kent haar vast van bloedmooie liedjes als 'Raak mij aan' of 'Kalf'. Rebergen was amper 17 toen ze in 2005 de Grote Prijs van Nederland won, de tegenhanger van Humo's Rock Rally. Roosbeef is zowel in Nederland als in ons land populair. Ze vult er met gemak de grote zalen. Een paar jaar geleden is ze voor de liefde naar Amerika vertrokken. Met een kind en wat liedjes rijker is ze na twee lange zomers weer terug. Want het leven is eenzamer dan ze dacht  zo zonder familie en vrienden in de buurt en het podium miste ze nog het allermeest. Op dit moment werkt Roosbeef aan haar vierde studioalbum en voor diegenen die niet kunnen wachten, zal ze solo her en der (en dus ook op het Stadsmuzikantenfestival, juij!) oud en nieuw materiaal ten gehore brengen."

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

Martha Da'ro (duo)

Martha Da'ro is Belgisch en Angolees. Ze was al bekend als Mavela in de gangsterfilm 'Black' en van haar rol in de tv-serie 'Over water'. Maar ze maakt dus ook muziek, eerst als lid van het hiphopcollectief Soul'Art en dit jaar verschijnt haar eerste solo-ep  'Cheap Wine & Paris' (april 2019). Haar muziek bevat Afrikaanse klanken, flarden r&b, soul, funk ... maar klinkt vooral als Martha Da'ro zelf, met die unieke stem van haar.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

IAN CLEMENT (solo)

Ian Clement kennen we vooral als frontman van de succesvolle band Wallace Vanborn. In hem schuilt echter ook een soulful singer-songwriter. Met zijn solowerk schept Ian Clement een bijzondere en  intieme wereld. Zijn muziek is warm, emotioneel en af en toe somber. Met zijn diepe stem en z'n intrigerene manier van vertellen doet Clement denken aan singer-songwriters als Mark Lanegan en Dan Auerbach . Onlangs verscheen zijn tweede soloplaat 'See Me in Synchronicity' (februari 2019).