Witte Vlinders | Emma Wills

12/08/2021
20u00
Locatie: Ambiorixkazerne, Blaarstraat 99, 3700 Tongeren
Basis: € 10,00
Tickets: Klik hier
Muziek
Theater
Klassiek
Lange berichttekst: 

Witte vlinders is een intiem muziektheater naar het werk ‘Platero en ik’ van Juan Ramón Jiménez.

In deze voorstelling wordt een selectie van Spaanse gedichten verzoend met klassieke muziek, Spaanse, Braziliaanse en Russische volksmuziek, renaissanceliederen, improvisatie, Schotse luitmuziek, zowel eigen arrangementen als originele composities.
Het verhaal vertelt de herinneringen van de schrijver aan zijn geboortedorp Moguer, aan de ontmoetingen en omzwervingen met zijn trouwe ezel Platero. Het duo beschrijft op een poëtische manier de zorgeloosheid, de eenvoud en vergankelijkheid van het leven en de ongerepte natuur in Andalusië.

De klassieke gitariste Emma Wills (1998°) creëerde deze voorstelling als afstudeerproject aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en presenteerde deze op 5 mei jl. en slaagde met grootste onderscheiding. Op MoMeNT verschijnt ze dus als professioneel artiest en ze is met de accordeonist Sebastian Enriques en met acteur Lukas De Wolf in zeer goed gezelschap.

Witte vlinders verbindt muziek, poëzie en film.

 

Deze voorstelling vindt plaats in de balzaal boven taverne De Kazerne (1ste etage). Opgelet: er is geen lift (enkel toegankelijk via trappen).

 

 


CREDITS

Muzikanten: Emma Wills, maker van Witte Vlinders: klassieke gitariste, renaissance luit en elektrische gitaar, Sebastian Enriques: accordeonist
Verteller/tekst: Lukas De Wolf

Dit afstudeerproject werd mogelijk gemaakt met de steun van coStA, in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.