Track Tracy - Daems van Remoortere

14/08/2019
Vanaf 21u30
Locatie: Grote Markt
Basis: GRATIS
Doe mee
Familie
Jongeren
Lange berichttekst: 

Track Tracy is een installatie die zich focust op de grenzen van de privacy, op de verleiding van stardom, op de grijze zone tussen strafkamp en Hollywood. Een brandend actueel thema dankzij de enorme opkomst van sociale media aan de ene kant en toenemende camerabewaking aan de andere kant.

De installatie bestaat uit twee indrukwekkende schijnwerpers die geïnstalleerd worden op de Grote Markt. 'Willekeurige' voorbijgangers worden letterlijk in het licht gezet en gevolgd tot ze de site weer verlaten. De twee lichtbundels zetten aan de hand van artificiële intelligentie, bepaalde personen in de spotlights. De computers die de spots aansturen bepalen welke personen er hoe lang worden belicht.

Passanten nemen bewust of onbewust deel aan een choreografie en worden zo deel van het kunstwerk. Voelen ze zich bekeken of genieten ze ervan om in de schijnwerpers te staan? Track Tracy confronteert hen!
 

-- GRATIS  --


CREDITS:

Creatie: Daems van Remoortere en Villanella
Steun van: Vlaamse Overheid, District Antwerpen, and& summit & festival, Robovision, Controllux, Diederik van Remoortere en Domien Holthof