TIJDreis #6 - MoMeNTmakers

19/08/2018
15:00
Locatie: Pop-up bar AppeTIJD, Veemarkt 1, Tongeren
Basis: 5 euro
Tickets: Klik hier
Doe mee
Theater
Expo
Dans
Muziek

Laat u via een TIJDreis onderdompelen in de wereld van TIJD door de ogen van de MoMeNTmakers, via geheime locaties in het hart van de eerste stad van ons land.

De TIJDreis is een essentieel onderdeel van de hele MoMeNTopzet. MoMeNT nodigde toekomstige, net-afgestuurde of nog debuterende kunstenaars uit om na te denken over het thema TIJD. Via sociale media werd er een oproep verstuurd naar kunstenaars van de meest verschillende pluimages. Meer dan 62 kunstenaars reageerden op de Open Call. MoMeNT koos hieruit veertien projecten die het meest aansluiten op het festival en waaruit MoMeNT de ‘TIJDreizen’ distilleert: twaalf trajecten doorheen de stad Tongeren waar nieuw talent diverse aspecten van de TIJD behandelen. Tegen 10 augustus moet hun werk, (tentoonstelling, muziekoptreden, theatervoorstelling, architectuurwerk, theaterkostuum, fotoreeks, dichtbundel, novelle, …) af zijn om deze te delen met het publiek.

Met dit project wilt MoMeNT een platvorm bieden voor pas afgestudeerde of toekomstige kunstenaars. Vijf professionele coaches zijn voorzien voor de begeleiding en de ondersteuning. De coaches van MoMeNT‘18 zijn: Gregory Frateur (muziek en geluid), Dimitri Duquennoy (tekst, theater en performance), Nina Caspari (film en fotografie), Joris Van de Moortel (installatie) en Herman Maes (beeldhouwkunst en schilderkunst).

TIJDreis #6, parcours A - Klik hier voor tickets

Rani Decock & Boris Kip
Pieter Desmet
Amber Janssens
Club Jaecques
Jolien Fagard


TIJDreis #6, parcours B - Klik hier voor tickets

Tarik Moree & Tim Olivier Somer
Selma Gurbuz
Tom Peeters
Emmy Wils


Doorlopend:

Mathias Van de Winkel - Locatie: Veemarkt

Bert Daenen - Locatie: Moerenpoort

tBEDRIJF - Locatie: de VELINX

Selma Gurbuz - Locatie: de VELINX

Club Jaecques - Locatie: pop-up bar AppeTIJD