TIJDgeest Frank Van Laeken in gesprek met Naima Charkaoui, Gerda Dendooven en Armand Schreurs

12/08/2022
12-14u
Locatie: Auditorium Gallo-Romeins Museum
Basis: gratis
Interview
Debat
Lange berichttekst: 
Gedurende drie opeenvolgde dagen, telkens van 12u00 tot 14u00, nodigt journalist en docent cultuurjournalistiek Frank Van Laeken drie gasten uit voor een diepte-interview.
 
De verdienste van Frank Van Laeken kan haast niet worden overschat.  Hij bereidt zich minutieus voor en creëert ruimte en tijd voor zowel filosofische bespiegelingen, persoonlijke ontboezemingen en uiteraard ook voor de meer ernstige onderwerpen die zich binnen onze razendsnel evoluerende samenleving afspelen. 
 
Naima Charkaoui
 
Politicologe die al haar hele leven actief is rond mensenrechten, kinderrechten en diversiteit. Momenteel is ze directeur Beleid bij 11.11.11. Voordien was ze coördinator van het Minderhedenforum en beleidsadviseur bij het Kinderrechtencommissariaat. Drie jaar geleden schreef ze Racisme. Over wonden en veerkracht. In 2021 volgde Het opengrenzenmanifest. Eerder dit jaar verscheen Racisme: stop de pijn (samen met Ikrame Kastit), een boek gericht op een jong publiek.
 
Gerda Dendooven
 
Kunstenares die wereldvermaard is vanwege haar boekillustraties. Ze illustreerde meer dan dertig jeugdboeken in haar kenmerkende stijl, vol humor. Ze ontving meerdere Boekenpauwen en Boekenpluimen voor het best geïllustreerde kinder- of jeugdboek in Vlaanderen, maakte de tekeningen voor het met een Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs bekroonde Luna van de boom van Bart Moeyaert en Filip Bral, en kreeg in Nederland een Zilveren Griffel. Op MoMeNT begeleidt ze schrijvers-in-spe tijdens Schrijfk(r)amp.
 
Armand Schreurs
 
Poppenspeler, cabaretier, columnist en journalist. Voor Radio 2 werkte hij aanvankelijk als sportjournalist, maar hij leverde ook satirische bijdragen. Voor Ochtendkuren, het legendarische radioprogramma met Dirk Somers en Luc Verschueren van 1991 tot 2004, creëerde hij de typetjes Boer Firmin Vandeput en ministerieel chauffeur Jacky Spaas. Hij hield ook nietsvermoedende bellers voor de gek. Bij TV Limburg is hij wekelijks analist in Sportcafé. En, d’ailleurs nie te vergeite, is hij een uitstekende imitator, nietwaar Raymond Goethals?
 

 


CREDITS

Frank Van Laeken

Naima Charkaoui

Gerda Dendooven

Armand Schreurs

 

foto: Damien Thonnon