TIJDcongres - GEANNULEERD

24/10/2020
20:30
Locatie: de VELINX, Dijk 111
Basis: € 10,00
Tickets: Klik hier
Filosofie
Lange berichttekst: 

Sinds de start van MoMeNT in 2017 sluit elke editie met een ode aan TIJD. In maart 2020 werden aan een zestal schrijftalenten gevraagd om elke maand één MoMeNT te beschrijven en dit van eind maart tot begin oktober.

Het wordt straks dus heerlijk luisterend genieten van de schrijfsels van musicoloog en Beethovenkenner Jan Caeyers, schrijfster en columniste Dalilla Hermans, Tongerse cultuurjournaliste in spe Sarah Logtman, journaliste en bestuurder Bieke Purnelle en theatermaker en acteur Louis Van der Waal. Pieter Embrechts heeft minsten twee van zijn MoMeNTen op muziek gezet en brengt deze - ondersteund met drie medemuzikanten - live voor de TIJDcongresgangers.

 

De  plaatsen zijn beperkt: snel inschrijven is de boodschap.

 

GEANNULEERD

 

Beste MoMeNTfan,

In nauw overleg met het stadsbestuur van Tongeren hebben we gezamenlijk beslist om het eindpunt van MoMeNT’20,  het TIJDcongres te schrappen. Het was een zware, noodzakelijke beslissing. Maar België kleurt vandaag te rood en we willen de gezondheid van u alsook van onze artiesten hierbij niet op het spel zetten.

Ook wij hadden het allemaal graag anders gezien…

Het verdiende applaus en bloemen hebben de kunstenaars niet in ontvangst kunnen nemen. Daarom willen we een digitale dankjewel sturen naar de zes gastsprekers van het TIJDcongres’20: musicoloog en Beethovenkenner Jan Caeyers, schrijfster en columniste Dalilla Hermans, de net afgestudeerde Tongerse cultuurjournaliste Sarah Logtman, journaliste en bestuurder Bieke Purnelle en theatermaker en acteur Louis Van der Waal en zanger, schrijver, acteur en regisseur Pieter Embrechts voor hun gedeelde TIJD te delen.

Ook veel dank aan Dimitri Duquennoy, gastheer (én regisseur!) van het TIJDcongres voor zijn blijvende betrokkenheid, flexibiliteit en engagement om het TIJDcongres in goede banen te leiden.

Verder willen we de ganse ploeg van de VELINX danken samen met  de vele externe leveranciers en partners waarop we konden rekenen.

En onze dank gaat ook naar u; uw interesse voor MoMeNT motiveert en stimuleert het hele team.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws. De dagboekfragmenten van de schrijvers worden gebundeld in MoMeNT in bubbels, een unieke uitgave prachtig vormgegeven door Paul Verrept.

Anders dan iemand had kunnen voorspellen  is deze bundel een TIJDsdocument van een uitzonderlijk jaar waarin een virus de hoofdrol opeist, ook aan de eindmeet.

Net dus daardoor zal MoMeNT in bubbels boeiend blijven.

MEER INFO over de publicatie 'MoMeNT in bubbels' weldra

 

 

CREDITS

Sprekers:
Jan Caeyers, Pieter Embrechts, Dalilla Hermans, Sarah Logtman, Bieke Purnelle, Louis van der Waal.