TIJD installaties - PXL MUT3

23/06/2018 > 24/06/2018
13:00, 18:30
Locatie: Munthuis, Muntstraat, 25 3700 Tongeren
Basis: GRATIS
Expo
Jongeren

De laatste jaar studenten PXL MUT3 maken een audio-installatie met de naam “TIJD” en popelen om deze in het TIJDkapitaalkrachtige Tongeren te tonen.

Ze lieten zich inspireren door Sarah SZE’s Timekeeper uit 2016, een installatie die Kopenhagen ervan overtuigd heeft dat het mogelijk is MOMENTEN en herinneringen in TIJD te herbeleven.

Deze installaties worden tijdens het weekend van 23 en 24 juni tentoongesteld in één van de oudste gebouwen van Tongeren, het Munthuis, en maken deel uit van een  inspirerend ervaringsstuk. U komt binnen in een donkere galerij tot dichtbij de constructies, wandelt door het laatgotisch gebouw en nadert kleine en grote satellieten, een metronoom, “The Big Loop Theory” en een prachtige boom van talenten Chiaran Verheyden, Luuk Schelvis, Arthur Moelants en Johan Boons. Dit alles onder begeleiding van prachtige audio-scapes.
De muren en kamers in het Munthuis komen tot leven. De opstellingen zetten de toeschouwer tot stilstand bij zijn/haar perceptie van TIJD, evenals verder denken naar een dimensie waar dit anders is.

 

Voor deze voorstelling is geen ticket nodig.Credits:

Chiaran Verheyden
Luuk Schelvis,
Arthur Moelants
Johan Boons.