Teseum TIJDsessie #3: slaapTIJD - Inge Declercq

02/08/2018
20:00
Locatie: Teseum - Museumkwartier 2, 3700 Tongeren
Filosofie

Drie lezingen en één concert in het unieke kader van de kloostertuin in het Teseum. De Romaanse kloostergang, deels uit de 12de eeuw, is het laatste overblijfsel van het vroegere monasterium, een kloosterdomein rond de huidige basiliek.

Tijdens deze lezing buigt Inge Declercq, arts slaapgeneeskunde aan UZA, zich over het fenomeen 'slaap' en de bijbehorende 'slaapparadox'.

De slaap-paradox: slaap is een hot topic, onmisbaar voor ons welzijn en optimaal prestatievermogen en slaaptekort is een wijdverspreid invaliderend gegeven, en toch blijft slaap omhuld door een sluier van taboes en halsstarrige gewoontes. Inge brengt als neuroloog en slaapexpert het vitaal belang van kwaliteitsvol slapen en de invloed van stress op een wetenschappelijk correcte en tevens boeiende, stimulerende en motiverende manier over.

Inge Declercq (1969) is arts, neuroloog en slaapexpert. Daarnaast heeft zij altijd veel belang gehecht aan diversiteit: zo combineerde ze het laatste jaar van haar opleiding Geneeskunde met een Bachelor in Filosofie aan de Franstalige ULB, deed ze een deel van haar opleiding in het buitenland, vervolmaakte ze haar deskundigheid met een universitaire opleiding in de cognitieve gedragstherapie voor insomnia en volgde ze ook de volledige gecertificeerde (ICF) coaching opleiding.

Voor deze voorstelling is geen ticket nodig.

 


Credits:
Lezing: Inge Declercq