Teseum TIJDsessie #3 - Elke Geraerts

14/08/2019
20:00
Locatie: Teseum, Museumkwartier 2, Tongeren
Basis: GRATIS
Filosofie
Lange berichttekst: 

Het Teseum heeft de TIJD al in zich.

Gedurende drie zomeravonden geeft het Teseum podiumTIJD aan filosofen en muzikanten om in hun discipline een benadering van TIJD te geven.

Vanavond: Elke Geraerts

Tijdens deze lezing zal Elke Geraerts haar kijk geven op TIJD. Ze is daarover stellig: het managen van tijd is iets van de vorige eeuw, toen we werden betaald voor onze tijd. Vandaag worden we betaald voor onze aandacht. Je tijd is immers waardeloos indien je je aandacht niet richt op datgene dat van belang is voor je. Elke geeft praktische tips om weer de regie op onze aandacht te krijgen en stuurt je met inzichten over je brein geïnspireerd naar huis.  Haar verhaal vormt niet alleen het perfecte antigif tegen stress en burn-out, maar is ook een eyeopener voor iedereen die wil weten hoe investeren in je mentale kracht kan leiden tot meer productiviteit en geluk. De toehoorders gaan naar huis met een 48-uren durende uitdaging op zak, waarin Elke hen stimuleert om een aantal veerkrachtige tips en tricks meteen toe te passen in de praktijk.

 

-- Biografie Elke Geraerts --

 

Een grenzeloze nieuwsgierigheid en een passie voor mensen: dat is wat Elke misschien wel het meest typeert. Deze unieke combinatie leidde al vroeg tot een bloeiende academische carrière. Als doctor in de psychologie bekleedde Elke posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam, waar ze internationale bekendheid vergaarde met haar onderzoekswerk.Elkes handelsmerk is zonder enige twijfel de wijze waarop ze nieuwe psychologische inzichten weet te vertalen naar frisse en toegankelijke day to day toepassingen. Op die manier inspireert ze mensen en organisaties om hun mentale veerkracht aan te scherpen en de best mogelijke versie van zichzelf te worden. De grote doorbraak kwam er met haar bestseller Mentaal Kapitaal (2015). Het boek, dat intussen aan zijn dertiende druk toe is, werd in het Engels vertaald onder de titel Better Minds.

Meer info: www.elkegeraerts.com

 

GRATIS TOEGANG


Spreker: Elke Geraerts