Stadsmuzikantenfestival

26/06/2022
14.30 - 17.30 u
Locatie: Begijnhof Tongeren
Basis: GRATIS
Muziek
Lange berichttekst: 

Het Stadsmuzikantenfestival is een unieke mix van muziek en erfgoed.

Op zondag 26 juni tussen 14.30 en 17.30 u treden zeven bands en singer-songwriters op als straatmuzikanten. Ze spelen in het hart van de stad, meer bepaald in het charmante Begijnhof.

De concertlocaties liggen op wandelafstand van elkaar. Een uitstekende gelegenheid om mooie en beloftevolle muziek te ontdekken in een bijzondere historische context. Het publiek kan als vanouds weer vrij bewegen tussen de acts, er is geen reservatie nodig.

MoMeNT voorziet een beperkt aantal stoelen. Neem gerust je eigen festivalstoel mee!

LINE UP: Aarde aan Daan / Eva De Roovere / FULCO / Isaac Roux / Oriana Ikomo / Remy van Kesteren  / WHORSES  

 

 

 

AARDE AAN DAAN
 
De liefde bracht Daan ooit van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep, ontstond Aarde aan Daan. In februari 2022 bracht Daan een eerste EP uit, mét band. De nummers gaan over jezelf verliezen, ze zijn een expeditie door de Nederlandse taal en door emoties van melancholie tot euforie. Ze noemen het zelf ‘dagdroompop’ en u hoorde hen vast al een keer passeren op de radio.
 
Helena Mayorga-Paredes :: gitaar
Daan Hafkamp – Elektronica :: gitaar, stem
Hanne Vandekerckhove :: bas
Robbe Van Ael :: drum
 
 
EVA DE ROOVERE
 
U kent Eva De Roovere ongetwijfeld van hits als ‘De Jager’ of ‘Anoniem’. Haar muziek kreeg platina en triple gouden awards en met ‘Slaap Lekker’ (de Diggy Dex remix van ‘Fantastig Toch’) stond ze op 1 in de Nederlandse hitlijsten. ‘Hier & Nu’ (februari 2022), de nieuwe plaat van Eva De Roovere is een album vol onvervalste Nederlandstalige popsongs! Met de input van twee jonge producers en muzikanten uit het hiphopmilieu (Fatty K en Wowter) werd ‘Hier & Nu’ een mix van akoestische en elektrische gitaren, analoge en digitale synths, eighties en nineties beats, maar vooral helemaal hier en nu. Dans je zorgen weg op de aanstekelijke ritmes en laat je vervoeren door de stembanden van Eva De Roovere.
 
Wouter De Schutter :: Gitaar
Ken Flamant (Fatty K) :: Programming
Eva De Roovere :: stem
 
 
FULCO
 
FULCO bezingt de alledaagse waan-zin. De Gentse Nederlander speelt bij BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren, maar werkt in de tussentijd voortdurend aan Nederlandstalige nummers. Denk aan kleurrijke synths en lekkere drummetjes. Een losgeslagen muzikaliteit en een heerlijk rijke taal, veel melodie en zelfs post-punk. Met voorbeelden als Doe Maar, Sly & The Family Stone en Mac DeMarco. 
FULCO kleedt zijn nummers live uit tot hun essentie, bouwt ze weer op op de manier waar hij op dat moment zin in heeft, wat het publiek hem ingeeft. Hij verkent zijn teksten opnieuw, gaat in gesprek met zijn luisteraars ... een intiem akoestisch concert.
 
Fulco Ottervanger ::  akoestische gitaar, harpje, stem
 
 
ISAAC ROUX
 
Isaac Roux is het singer-songwriter project van Louis De Roo, waarin hij indie folk vermengt met dromerige elektronica. Verwacht je aan een loepzuivere en indrukwekkende stem en een warme, minimalistische sound. Isaac Roux is finalist van Humo’s Rock Rally 2022 en verzorgde al voorprogramma’s van Portland, The Haunted Youth, Mooneye, Isbells en The Bony King of Nowhere. Voor fans van Asgeir, RY X, Ben Howard en Bon Iver.
 
Louis De Roo :: gitaar, synth, stem
Robbe Malschaert :: gitaar, synth, stem
 
 
ORIANA IKOMO
 
Oriana Ikomo is een Brusselse performer. Ze studeerde jazz aan het Koninklijk Conservatorium Gent. NOWNESS, het hippe online cultuurplatform tipte haar debuutsingle ‘You’ en haar sterke visuele identiteit. Voor de unieke, volle sound die haar soulstem begeleidt haalt ze inspiratie uit de jazz, soul, RnB en elektronica van artiesten als Solange, Nils Frahm, James Blake,… 
 
Oriana Mangala :: piano, stem
 
 
REMY VAN KESTEREN
 
De Nederlander Remy van Kesteren is één van de grootste harptalenten van het moment. Hij won prestigieuze prijzen en concoursen, speelde op vijftienjarige leeftijd in Carnegie Hall New York en maakte een jaar later zijn debuut in het Concertgebouw van Amsterdam. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs. De harpist besloot ook popmuziek te gaan maken. Dit bracht hem optredens met een eigen band, een album geproduceerd door Britse producer, songwriter en DJ Fink en een tour met zijn Analogue Robot Orchestra. Remy zal op het Stadsmuzikantenfestival onder andere repertoire spelen van zijn laatste albums, maar ook nieuw werk, met als decor de prachtige straten van Tongeren. Maak een muzikale reis met deze bijzondere instrumentalist. 
Remy van Kesteren :: harp 
 
 
WHORSES
 
WHORSES bracht dit jaar (april 2022) hun debuut uit, een dubbelalbum met achttien tracks: negen keer beenharde noise en negen met country doordrenkte songs die niet klinken als uw doorsnee singer-songwriter. Want de cowboys uit Kortrijk zijn soms in the mood voor harde dingen en soms voor chille muziek. De groep ervaart geen beperkingen of verwachtingen in muziek, maar juist een eindeloze stroom aan mogelijkheden. Voeg daarbij nog een prominente portie humor en een laagje zelfrelativering en ziedaar: WHORSES! Op het Stadsmuzikantenfestival haalt het viertal het zachtste uit zichzelf naar boven om u onder te dompelen in de melancholie van troostende, doch licht scheve countryliedjes. 
 
Harry Descamps :: stem, gitaren
Timotheus De Beir :: gitaar
Baptiste Navarro :: bas
Tijl Van de Casteele :: drum, stem
 
 
 
 

CREDITS

 

curator: Danielle Gielen

muzikanten: Aarde aan Daan / Eva De Roovere / FULCO / Isaac Roux / Oriana Ikomo / Remy van Kesteren  / WHORSES  

 

Foto: Bert Daenen

Ontwerp campagnebeeld: Jeroen Huygen