Stadsmuzikantenfestival

06/09/2020
14:00 - 17:40
Locatie: Begijnhof Tongeren
Basis: GRATIS op reservatie
Tickets: Klik hier
Familie
Lange berichttekst: 

Op zondag 6 september, tussen 14u30 en 17u40, spelen zes bands en singer-songwriters als straatmuzikanten in het charmante Begijnhof tijdens het Stadsmuzikantenfestival.

De concertlocaties liggen op wandelafstand van elkaar. Andere jaren loopt het publiek vrij rond van stadsmuzikant naar stadsmuzikant en stelt zo z'n eigen programma samen. Om tegemoet te komen aan de geldende veiligheidsmaatregelen splitsen we ons publiek in 6 groepen van 60 personen. Iedere groep start stipt om 14.30 maar op een andere locatie, we vragen daarom om aanwezig te zijn om 14u00. Na elk concert wandelt de groep onder begeleiding naar de volgende locatie. Tijdens de concerten zit iedereen op 1,5 m van elkaar. Zo biedt het Stadsmuzikantenfestival aan 360 fijnproevers de gelegenheid om op één namiddag van 6 bands te genieten, op een veilige manier maar in een ongewone context. We zullen doorgaan. Er zijn (voor de muzikanten) regenplekken voorzien. Van de bezoekers verwachten we dat ze zich kleden op het weer.

Het Stadsmuzikantenfestival is zoals altijd gratis, maar dit jaar ENKEL toegankelijk met een vooraf gereserveerd ticket.

Het Stadsmuzikantenfestival is UITVERKOCHT!

U kan nog steeds intekenen op de wachtlijst. --> moment@stadtongeren.be, geef uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door met wie u wilt komen.

De wachtlijst registreert de aanvragen in volgorde van ontvangst. Van zodra er plaatsen vrijkomen, contacteert een medewerker van MoMeNT telefonisch de mensen op de wachtlijst. Dan krijgt u, vrijblijvend, de gelegenheid om alsnog tickets te reserveren. Wanneer u echter geen telefoontje krijgt, betekent dit dat er voor u geen plaatsen vrijgekomen zijn.

 

| AAFKE ROMEIJN (NL) | ASTER  |

| COMPRO ORO | JAOUAD |

| NOEMIE WOLFS | THE RADAR STATION  |

 

KLIK HIER VOOR HET GRONDPLAN

KLIK HIER VOOR HET UURSCHEMA

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

AAFKE ROMEIJN (NL)

Aafke Romeijn (NL) is als muzikant, schrijver en journalist van veel markten thuis. In 2016 scoorde ze met 'Alles Went', een duet met rapper Stef, een flinke Studio Brussel hit. Een jaar later volgde ook Radio 1 met 'Zal ik dan' dat ze samen met Tom Kestens maakte. Haar meest recente album 'M' (mei 2019) vormt de soundtrack bij haar debuutroman 'Concept M': een plaat die zweeft tussen beats en strijkers. De singles 'Spoiler', 'Een heel klein beetje oorlog' (Noordkaap cover) maar vooral 'Ameland' (met Spinvis) zijn veelvuldig op de Belgische radio te horen. Verwacht live dansbare elektropop met sterke teksten, vol onrust maar op heldere toon gebracht.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

ASTER

Deze Hasseltse singer-songwriter schrijft eigen materiaal bij elkaar dat klinkt alsof het er altijd al was. Meestal soft-spoken indiefolk, soms luid vanuit het middenrif. In mei 2019 bracht Aster zijn self-titled debuut ep uit. Eind 2019 legde hij werkelijk iedereen het zwijgen op tijdens Sound Track. Met zijn wondermooie stem werd hij een van de Limburgse finalisten van deze talentenjacht. Verwacht live een singer-songwriter die met zijn donkere maar prachtige songs doet denken aan Ben Howard, Elliot Smith, Nick Drake.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

COMPRO ORO

Compro Oro is een van de toonaangevende bands in de New Wave of Belgian Jazz. De band graaft in de muzikale tradities uit diverse windstreken. Hun eerste album werd geroemd als een dronken Cubaans mengsel van Buena Vista Social Club en Marc Ribot. De daaropvolgende ep werd omschreven als een psychedelische trip naar een groezelige kelder in West-Afrika. Op hun album 'Suburban Exotica' (oktober 2019) gaat de band nog een stap verder en voegt geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. Weetje: Joachim Cooder (zoon van de legendarische Ry) zorgt voor duimpiano en percussie op die plaat. In juni 2020 improviseert het combo samen met Murat en Esma Ertel (van de Turkse psychedelische folkband BaBa ZuLa) de plaat ‘Simurg’ bij elkaar. Verwacht live een opzwepende jazzy show met Cubaanse, Afrikaanse en Midden-Oosterse ritmes die op de heupen werken.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

JAOUAD

Jaouad Alloul is veel: zanger, acteur, danser, theatermaker, LGBT activist met Marokkaanse roots en semi-finalist van The Voice van Vlaanderen. Na zijn succesvolle monoloog 'De meisje', lanceerde hij in 2019 zijn veelbesproken debuut ep '#Messias'. Zijn prachtige stem, de soulful arrangementen en uiterst dansbare songs lieten niemand onberoerd. Geëngageerde grooves van een spiritueel artiest. Verwacht live een bevlogen mix van soul, pop, R&B en gospel, gebracht door een rasperformer, zonder barrières en met een warm hart.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

NOEMIE WOLFS

Met haar eerste soloplaat ‘Hunt You’ (2016) trad Noémie Wolfs uit de schaduw van Hooverphonic, de band waarvan ze vijf jaar lang de frontzangeres was. Hooverphonic, Deze plaat bracht haar naar festivals als Pukkelpop, Lokerse Feesten en Crammerock. Op haar tweede album ‘Lonely Boy’s Paradise’ (2020) lijkt Wolfs zichzelf opnieuw uitgevonden te hebben, met catchy songs als ‘Wake Me Up’ en ‘On The Run’, die het instant schopten tot radiohitjes. Wederhelft Simon Casier (Balthazar & Zimmerman) zette mee zijn schouders onder deze zwoele popplaat. Producer Yong Yello maakte er met zijn hiphopbeats een evenwichtig geheel van. Verwacht je live aan een verrukkelijke en speelse set waarin je de invloeden van Wolfs (Kylie Minogue, Lana Del Rey, Gorillaz, …) zal horen passeren.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

THE RADAR STATION

The Radar Station creëert een uniek geluid: verhalende, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National, met echo’s uit de eightiespop van Peter Gabriel en Daniel Lanois. Kenmerkend voor de band is de opvallende, warme en bezwerende stem van zanger Brent Buckler, die doet denken aan Eddie Vedder of Tom Smith van Editors. The Radar Station werd op Studio Brussel verkozen tot De Nieuwe Lichting 2020. Hun debuutplaat komt uit op 6 september (jawel!). Verwacht live ingepakt te worden door weidse sferen en door de bariton van Buckler.

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

GROEP 1 - UITVERKOCHT

GROEP 2 - UITVERKOCHT

GROEP 3 - UITVERKOCHT

GROEP 4 - UITVERKOCHT

GROEP 5 - UITVERKOCHT

GROEP 6 - UITVERKOCHT


CREDITS

Curator:Danielle Gielen
Artiesten: AAFKE ROMEIJN (NL), ASTER, COMPRO ORO, JAOUAD, NOEMIE WOLFS, THE RADAR STATION
Met dank aan: Poverello, de VELINX, technische dienst, vrijwilligers MoMeNT