Schrijfworkshops

De Eenzamen

Schrijfworkshops
-
Workshops
Locatie:
Bibliotheek Tongeren
Prijs: 150 euro

Elke zaterdag van 21 oktober t/m 16 december (uitgezonderd 11/11) van 13.00 – 16.00

optioneel gezamenlijk schrijven tussen 12:00 en 13:00

Inschrijven via de website van De Eenzamen

 

Workshops
Locatie:
Bibliotheek Tongeren
Prijs: 150 euro

SCHRIJVEN VAN TEKSTEN DIE NIET GELEZEN DIENEN TE WORDEN

Wat?

Daarmee bedoelen we niet dat je tekst het daglicht nooit mag zien!

In deze workshop schrijf je teksten die niet in een boek horen, maar live te horen, te voelen of te zien moeten zijn.

Ben je 16 jaar of ouder en heb je plezier in schrijven? Of heb je al ervaring en ben je op zoek naar nieuwe input? Dan is deze workshoppenreeks iets voor jou!

Inschrijven kan HIER

Voor theatermakers Jordi Möllering en Ruud Horrichs van De Eenzamen is schrijven is een integraal onderdeel van hun praktijk. Ze bedienen zich van absurditeit, intuïtie, magie en verbeelding. Ze gebruiken de regels om ze zo snel mogelijk aan hun laars te lappen.

Onder hun begeleiding ontwikkel je jouw fascinatie en stijl. Of je werkt vanuit een bestaand idee dat je verder ontwikkelt. Je teksten krijgen meer vorm en we werken toe naar een afsluitend toonmoment: zoals een voordracht, lied, scène, lezing of performance.

Over de schrijfcoaches:

Ruud Horrichs maakt theater vanuit verwarring en veelheid met mensen in de wereld. Een belangrijk onderdeel in zijn creatieve proces zijn de surrealistische tekeningen met korte tekstjes die hij maakt. Deze vormen de basis van zijn abstracte theatertaal.

Jordi Möllering maakt voorstellingen over de mens die worstelt met systemen. Vaak schrijft hij zelf de teksten van zijn voorstellingen die zich kenmerken door absurditeit, existentiële vragen en metatheatraliteit. Zijn tekst Ontgoocheld werd gepubliceerd door De Nieuwe Toneelbibliotheek.

In deze workshops laten Ruud en Jordi je kennismaken met diverse schrijfmethodes: het imiteren van de schrijfstijl van een ander, metateksten, de knip- en plak techniek, collectief schrijven, wandelen en schrijven, sketchschrijven, schrijven vanuit muziek, de kunst van het weglaten, een kunstobject een stem geven. You name it, we've got it!

Schrijfworkshops