Orgel 4u - Pieter Diriksen

27/07/2019
16:00 - 16:35
Locatie: Basiliek Tongeren
Basis: GRATIS
Klassiek
Muziek
Lange berichttekst: 

De vzw Vrienden van het 'Le Picard-orgel' Tongeren staat niet stil en bezorgen u ook in 2019 een groot aantal gelegenheden om te komen genieten van de orgels in de Tongerse Basiliek.

Deze zaterdag: Pieter Diriksen

Pieter Dirksen studeerde muziekwetenschap en publiceerde een groot aantal artikelen, edities en monografieën op het gebied van de barokke muziek. Zowel als speler en als muziekwetenschapper wordt hij beschouwd als een autoriteit op het gebied van de muziek voor toetsinstrumenten van de 17e en 18e eeuw.

Hij promoveerde in 1996 cum laude over de klaviermuziek van Sweelinck (Praemium Erasmianum). Daarnaast zijn vooral zijn talrijke studies betreffende de muziek van Bach bekend geworden. Bachs muziek staat al sinds zijn jeugd in het centrum van zijn muzikale universum, maar daarnaast heeft hij zich ook altijd sterk aangetrokken gevoeld tot de rijkdommen van het zeventiende¬-eeuwse repertoire.

Pieter Dirksen is lid van Combattimento, en speelt regelmatig met andere orkesten en ensembles en bij Opera Zuid. Hij is een veelgevraagd solist op clavecimbel en op (historische) orgels in binnen¬ en buitenland, en realiseerde tal van opnames. Hij wordt regelmatig als gastdocent uitgenodigd en doceerde aan de conservatoria en orgelacademies van (o.a.) Göteborg, Cambridge, Palencia, Moskou, Leipzig, Haarlem, Smarano, Piteö, Leufsta Bruk, New York, Cuenca en Wolfenbüttel. Pieter Dirksen is titulair organist van het monumentale Severijn-orgel in de Martinuskerk te Cuijk.

GRATIS TOEGANG

 


Credits

Pieter Diriksen