Orgel 4U | Pascale Dossogne

04/09/2021
16u00
Basis: GRATIS
Muziek
Lange berichttekst: 
Na haar carrière aan de Berlin Musikschule, behaalde Pascale Dossogne een pedagogisch diploma in de muziek aan IMEP (Namen). Daar leerde ze ook de harpsichord bespelen dankzij Ch. Koenig en A. Froidebise. Ze studeerde orgel bij J. Ferrard en B. Mernier aan het Koninklijk Conservatorium van Luik. Ondertussen ontwikkelde ze haar vaardigheden tijdens verschillende stages, onder meer bij B. Foccroulle, J. Verdin (orgal en harmonium) en Ph. D Pierlot (kamermuziek).
 
Tegenwoordig geeft ze orgelles aan de Academies van Jodoigne en Hannuit, en doceert ze wereldritmiek en notenleer aan de Academie van Eghezée. Daarnaast behaalde ze onlangs een masterdiploma orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Luik, onder begeleiding van Arnaud Van de Cauter.
 
Dossogne is organist in de kerken van Orp-le-Grand, Moxhe en Ambresin, waar ze graag samenwerkt met verschillende koren en ensembles uit de buurt. Ze trad eerder al op tijdens diverse festivals, zoals “Les lundis d’orgue“ (Brussel), “L’été de l’orgue aux Minimes » (Brussels), « Liège Les Orgues », « Festival d’orgue de Devant -le-pont » (Visé), « le Festival de l’Été Mosan » (Nivelles) « Kopermolen Vaals» (Vaals, NL).

 

Gaspard Corrette (1671-v.1732) 
Messe du 8ème ton pour l’orgue à l’usage des dames religieuses et utile à ceux qui touchent l’orgue (1703)
 
Kyrie 
§ Grand Plein Jeu
§ Fugue
§ Cromorne en taille
§ Trio à 2 dessus
§ Dialogue à deux Chœurs
 
Gloria 
 
§ Prélude à deux Chœurs
§ Concert pour les flûtes
§ Duo
§ Récit tendre pour le nasard
§ Dialogue de voix humaine
§ Basse de trompette 
§ Dessus de tierce par accords
§ Tierce en Taille
§ Dialogue à deux Chœurs
 
Sanctus 
 
§ Plein Jeus
§ Duo
 
Agnus Dei 
 
§ Dialogue en fugue