Orgel 4u - Joost Termont

06/07/2019
16:00 - 16:35
Locatie: Basiliek Tongeren
Basis: GRATIS
Klassiek
Muziek
Lange berichttekst: 

De vzw Vrienden van het 'Le Picard-orgel' Tongeren staat niet stil en bezorgen u ook in 2019 een groot aantal gelegenheden om te komen genieten van de orgels in de Tongerse Basiliek.

Deze zaterdag: Joost Termont

Joost Termont werd geboren te Gent en behaalde in 1984 het diploma “Laureaat orgel en muziekpedagogie” en in 1987 een “Eerste Prijs Fuga” aan het Lemmensinstituut. Hij legde er zich eveneens intens toe op de studie van clavecimbel, kamermuziek en zang. Zijn belangrijkste leraren waren daar : Chris Dubois (orgel), Frans Geysen (harmonie) en Jan Hadermann (contrapunt / fuga).

Meestercursussen volgde hij bij Jos Van Immerseel (clavecimbel) en André Isoir (orgel). In Gent en Turnhout was hij geruime tijd organist en in Dendermonde, Geel en Turnhout was hij jarenlang leraar in het muziekonderwijs. Sedert 1984 geeft hij orgel, begeleidingspraktijk en geschreven harmonie aan het Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans te Hasselt.

Als componist van koor- en orgelmuziek geniet hij reeds een zekere waardering, dankzij de verworven compositieprijzen in België en Nederland, opdrachten van koren en koorfederaties en de talrijke publicaties en opnames van zijn werken.

GRATIS TOEGANG


Credits

Joost Termont