Orgel 4u - Jean-Christophe Orange

08/06/2019
16:00 - 16:35
Locatie: Basiliek Tongeren
Basis: GRATIS
Klassiek
Muziek
Lange berichttekst: 

De vzw Vrienden van het 'Le Picard-orgel' Tongeren staat niet stil en bezorgen u ook in 2019 een groot aantal gelegenheden om te komen genieten van de orgels in de Tongerse Basiliek.

deze zaterdag : Jean-Christophe Orange

Jean-Christophe Orange (°1972) werd geboren in Genève. Hij begon zijn muzikale studies aan de piano en werd vervolgens gepassioneerd door de koning van instrumenten. hij koos ervoor het orgel te bestuderen met Raymond Touyère, organist van de parochie van St. Franciscus van Genève.

Vervolgens ging hij studeren aan het Superior Conservatorium van Lausanne (HEM). Vervolgens bereide hij zijn kennis uit met Yves Préfontaine (Montreal, Canada), Father Théo Flury (Einsiedeln) voor de begeleiding van het Gregoriaans gezang en Gabriel Marghieri (Lyon) voor improvisatie.

In 2001 werd hij benoemd tot titulair organist van de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Genève. Jean-Christophe Orange treedt regelmatig op als solist in Zwitserland, in verschillende Europese landen en in Canada. Hij werkt ook regelmatig samen met verschillende instrumentale of vocale formaties.

GRATIS TOEGANG

 


Credits

Jean-Christophe Orange