Openluchtcinema #3: Wonderstruck

07/08/2018
21:30
Locatie: Julianusplein, Tongeren
Basis: Gratis
Familie
FIlm
Jongeren

De film speelt zich in twee periodes af, 1927 en 1977 waarbij twee dove kinderen, Rose en Ben gevolgd worden. In 1927 besluit Rose naar New York te reizen om haar idool te ontmoeten. In 1977 wordt Ben na het overlijden van zijn moeder gedwongen om bij zijn tante en oom te gaan wonen. Hij reist naar New York op zoek naar zijn vader. Op mysterieuze wijze kruisen de paden van Ben en Rose elkaar.

Een jongen, Ben, verlangt naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een meisje, Rose, droomt van een mysterieuze actrice van wie ze het leven nauwkeurig bijhoudt in haar plakboek. Wanneer Ben raadselachtige aanwijzingen ontdekt in de kamer van zijn moeder, en Rose op een ochtend een verleidelijk krantenkop leest, besluiten beide kinderen op zoek te gaan naar datgene wat ze missen.

Films mogen meer dan mensen. Niemand heeft het recht om een vreemde woning binnen te dringen; films daarentegen hebben wél het recht om ongevraagd de ziel binnen te dringen. Zo kan ‘Wonderstruck’ droomstof uitstrooien over jong en oud.

Het onvergetelijke hoogtepunt volgt in de laatste tien minuten, wanneer de hele film verandert in een magisch wonderkabinet vol herinneringen – en wat we daarmee bedoelen, moet u zelf maar eens gaan bekijken.

Voor deze voorstelling is geen ticket nodig.


Credits:

Releasedatum: 20 december 2017 (België)
Regisseur: Todd Haynes
Muziek gecomponeerd door: Carter Burwell
Geschreven door: Brian Selznick
Nominaties: Gouden Palm, Meer
Cast: Julianne Moore, Lillian Mayhew, Michelle Williams, Oakes Fegley, Millicent Simmonds Rose, Jaden Michael