Openluchtcinema #2: Visages Villages

24/07/2018
21:30
Locatie: Julianusplein, Tongeren
Basis: GRATIS
Familie
FIlm
Filosofie

Een portie gratis openluchtcinema op groot scherm bij valavond. MoMeNT maakt het u alvast gezellig met stoelen, dekens en kussens  zo lang de voorraad strekt natuurlijk.

In Visages Villages trekt het 89-jarige filmmonument samen met de veel jongere street artist JR naar kleine dorpjes om er de lokale bevolking te fotograferen en in gigantisch formaat op muren te kleven. De hipster en de gekke oma, samen op roadtrip.

Varda en JR geven onzichtbare mensen een gezicht. Dat zou je een politieke daad kunnen noemen, een vrolijk tegengif tegen het gevoel van onmacht dat heel wat mensen in de armen van populisten drijft. Visages Villages is ook een reis door het verleden. De dochter van een mijnwerker herinnert zich hoe haar moeder elke avond het zwart van haar vaders rug schrobde in de woonkamer. Een boer, die tegenwoordig moederziel alleen op zijn computergestuurde tractor zit, vertelt hoe anders (en hoeveel socialer) zijn job vroeger was. Dit is het portret van een verdwenen Frankrijk.

Nood aan een opkikker? Geef u over aan de excentrieke documentaire Visages Villages, en laat het onwaarschijnlijke duo Agnès Varda en JR een kamerbrede glimlach op uw gezicht toveren.

Voor deze voorstelling is geen ticket nodig.


Credits:

Relaesedatum: 6 oktober 2017 (Verenigde Staten)
Regisseurs:Agnès Varda, JR
Muziek: Matthieu Chedid
Prijzen: Independent Spirit Award voor 'Beste documentaire'
Nominaties: Oscar voor 'Beste documentaire'
Cast: Agnès Varda, JR, Jean-Luc Godard, Laurent Levesque, Vincent Gils