Openluchtcinema #1 The Shape of Water

10/07/2018
22:00
Locatie: Julianusplein, Tongeren
Basis: Gratis
Familie
FIlm
Jongeren

!!! OPGELET !!! Ook wij supporteren mee voor onze Rode Duivels, de film zal pas starten 15 min na het einde van de match tegen Frankrijk !!!

Een portie gratis openluchtcinema op groot scherm bij valavond. MoMeNT maakt het u alvast gezellig met stoelen, dekens en kussens  zo lang de voorraad strekt natuurlijk.

'The Shape of Water' sleepte maar liefst 4 Oscars in de wacht tijdens de laatste Oscar uitreiking, die voor beste film, beste regie, beste muziek én beste decors. ‘The Shape of Water’ mag zich daarmee de grote winnaar van de 90e editie van de filmprijzen noemen.

1962, gedurende de Koude Oorlog. De stomme schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig creatuur waarvoor ze snel empathie voelt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart. Bijgevolg probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.

 De film werd vooral geprezen om zijn verbluffende beeldentaal, een handelsmerk van de Mexicaanse cineast Guillermo del Toro. Welverdiende Oscar-winnaar.

Voor deze voorstelling is geen ticket nodig.

 


Credits:

Releasedatum: 1 december 2017
Regisseur: Guillermo del Toro
Geschreven door: Guillermo del Toro
Prijzen: Oscar voor Beste Film, Oscar voor Beste Regisseur, Oscar voor beste muziek, Oscar voor beste decor
Cast: Sally Hawkins, Doug Jones, Michael Shannon, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg