MoMeNTnieuws

25/05/2020
Theater
Familie
FIlm
Expo
Dans
Humor
Klassiek
Muziek
Jongeren
Filosofie
Lange berichttekst: 

Niet de vierde editie maar wel de vijfde editie van MoMeNT wordt onvergetelijk!

Beste MoMeNTfan,

Toegegeven, het was te voorspellen, te verwachten en te voorzien en toch …;
Toch heeft de MoMeNTploeg nog even alle creativiteit uit de kast gehaald om - rekening houdend met de strenge voorschriften  van de Nationale Veiligheidsraad - de vierde editie van MoMeNT in een origineel coronajasje te steken. Maar de eerlijkheid gebiedt te stellen dat het hele coronakeurslijf verre van lekker zat. De bewegingsruimte leek te krap, zowel voor de artiesten , als de bezoekers, als voor alle betrokkenen om MoMeNT’20 coronavrij te houden.

In nauw overleg met het stadsbestuur van Tongeren dienen we dus helaas MoMeNT’20 - te schrappen. Althans voor het grootste stuk. In een negental projecten blijven we alle realisatievertrouwen hebben omdat deze of uit de tijdgevarenzone  blijven of omdat er een voldoende één op één relatie kan gewaarborgd blijven.

Gelukkig wordt alle energie van MoMeNT’20 herbenut in de vijfde editie in 2021 en hebben vele artiesten beloofd om volgend jaar hun tenten in Tongeren opnieuw op te slaan. Dat is ons nu een troost.  Want we mogen stellen dat het programma van MoMeNT’20 elke vorige editie overtroefde. Dus het wordt nog een jaartje wachten op die onvergetelijke MoMeNTeditie.

Honderden artiesten hadden Tongeren al lang geleden genoteerd in hun agenda om hun resultaten te tonen. Alles wees er op dat de 29 775 bezoekers van vorig jaar zouden weerkeren met minstens één iemand extra en de T-shirts voor de tientallen enthousiaste vrijwilligers lagen klaar. MoMeNT is inmiddels het klapstuk van ontmoetingen als beste belegde TIJDinvestering. Want TIJD is, na gezondheid, het hoogste goed. Het was enthousiast uitkijken naar al TIJDontmoetingen.

En toen kwam stoorzender het coronavirus dat ons doen en vooral ons laten ging bepalen. Natuurlijk vinden we het erg dat we het dak niet op de woonst MoMeNT’20 kunnen hijsen. Maanden - aan enkele projecten zelfs langer dan een jaar - is hieraan gewerkt en dan komt  een spelbreker onzichtbare splinterbommen plaatsen. Hoe dan ook. Samen met de Vlaamse Gemeenschap, de stad Tongeren , alle betrokken kunstenaars en jij, lezer, zetten we alles op alles om met MoMeNT21 alle perikelen van 2020 te vergeten. De kleine kern van MoMeNT neemt met elke betrokken kunstenaar contact en kijkt wat er dit jaar nog gedaan, gered of verschoven kan worden.
Maar MoMeNT is verre van afgeschreven; meer nog dan voorheen wordt het duidelijk hoe belangrijk een moment TIJD voor elkaar betekent.

Hou ons in de gaten en wij houden jou op de hoogte.

Hartelijke en MoNUMentale groeten van het hele MoMeNTteam.

Team MoMeNT