MoMeNTmakers expo

09/08/2019 > 18/08/2019
14u00 - 20u00
Locatie: Bistro Brandt / Winkelpand Julianus
Basis: GRATIS
Familie
Expo
Filosofie
Lange berichttekst: 

De wereld van TIJD door de ogen van de MoMeNTmakers.

MoMeNT nodigde toekomstige, net-afgestuurde of nog debuterende kunstenaars uit om na te denken over het thema TIJD. Via sociale media werd er een oproep verstuurd naar kunstenaars van de meest verschillende pluimages. Meer dan 65 kunstenaars reageerden op de Open Call. MoMeNT koos hieruit acht projecten die het meest aansluiten op het festival en waaruit MoMeNT de ‘TIJDreizen’ distilleert. Tegen 9 augustus moet hun werk, (tentoonstelling, muziekoptreden, theatervoorstelling, architectuurwerk, theaterkostuum, fotoreeks, dichtbundel, novelle, …) af zijn om deze te delen met het publiek.

Met dit project wilt MoMeNT een platvorm bieden voor pas afgestudeerde of toekomstige kunstenaars. Vijf professionele coaches zijn voorzien voor de begeleiding en de ondersteuning. De coaches van MoMeNT‘19 zijn: Dimitri Duquennoy, Kristof Timmerman, Katherina Smets, Joris Caluwaerts, Rein Deslé.

EXPO'S

OPENINGSUREN:

Maandag - vrijdag: 14u00 - 19u00
Zaterdag - zondag: 10u00 - 19u00 m.u.v. za. 10/08: 10u00 - 22u00

Luk van der Hallen (°1955)

Locatie: winkelpand Julianus

 

Luk van der Hallen, een Limburgerse designontwerper en beeldend kunstenaar uit Maasmechelen. Het begrip ‘traagheid’ is fascinerend, maar moeilijk te verbeelden. In zijn concept is er een tafel met een lengte van plusminus vijf meter, een tafellaken en een kristallen bloemenvaas. Door middel van een slinger kan de bezoeker het tafellaken langzaam naar een kant trekken, en zo de breekbare vaas van de tafel doen vallen. Echter door de opeenvolgende reductie moet de bezoeker ontelbare keren draaien om een kleine beweging te veroorzaken. Hier stelt zich de interessante vraag in hoeverre de bezoeker bereid is om zijn energie en tijd in te zetten om iets moois te vernietigen. Tegelijkertijd verwelken de bloemen. De vergankelijkheid zet ook aan om te vervangen en te vernietigen.

 

Bastiaan van Aarle (°1988)

Locatie: Bistro Brandt (Clarissenstraat 2)

Bastiaan van Aarle woont in Berchem en heeft een bachelor en master beeldende kunsten: fotografie. Bastiaan is op zoek naar de grenzen van fotografie en hoe hiermee te breken. Hiervoor maakt hij gebruik van bestaande methodes alsook probeert hij nieuwe te vinden. Voor MoMeNT’19 zoekt hij een alternatieve methode om tijd weer te geven in fotografie.

GRATIS TOEGANG