Misconnected - Kyoko Scholiers

09/08/2019 > 18/08/2019
12u00 - 20u00
Locatie: Vrijthof Tongeren
Basis: GRATIS
Theater
Expo
Filosofie
Lange berichttekst: 

Kyoko Scholiers liet een jaar lang een zelfgebouwd telefoonhokje rondreizen.

Theatermaakster Kyoko Scholiers liet een jaar lang een zelfgebouwd telefoonhokje rondreizen. Ze bracht het hokje bij mannen, vrouwen en kinderen die op de één of andere manier gedisconnecteerd zijn van de samenleving. De telefoondraad vormt het symbool van de maatschappelijke verbinding die de bellers al dan niet vrijwillig doorknipten. Het zijn gevangenen, vluchtelingen, landlopers en daklozen, maar ook prostituees, patiënten en pechvogels. Het zijn kinderen en jongeren die opgroeien zonder mama en papa in de buurt. Het zijn (ex-) sekteleden, kluizenaars, kloosterlingen en einzelgängers allerhande. Gedurende een heel jaar, sprak Kyoko elk seizoen voor één uur met elk van hen.

De toeschouwer neemt plaats in een hokje. Op de muur staan telefoonnummers geschreven en gekrast - nummers van mensen die je niet terugvindt in het telefoonboek. Hier en daar lieten ze ook een boodschap achter: de ene cryptisch, de andere direct.

Een bevreemdende plek die zowel de actieve als de passieve toeschouwer zal dwingen om anders te kijken en luisteren naar de wereld.

GRATIS TOEGANG


CREDITS:

Concept, creatie: Kyoko Scholiers
Assisentie research & productie: Lot Vandekeybus
Geluidsmontage: Stijn Cole / Earbug, Kyoko Scholiers
Uitvoerende productie: Caravan Production Coproductie De Warande, kc nOna, C-Takt, KAAP, Zomer Van Antwerpen
Dramaturgie: Tom Hannes Decor Koen Schetske, Ed Scholiers, Guy Van Den Bril, Werner Musenbrock, Bram Verhagen Montage Stijn Cole, Kyoko Scholiers
Muziek: Earbug
Technische uitvoering: Bob Cornet, Dirk Stevens, Thomas Vermaercke, Vladimir Schetske Beeld Nick Hannes
Foto's: Nick Hannes, Sigrid Spinnox, Dario Prinari
Met de steun van: De Vlaamse overheid, Stad Antwerpen en ccBe
Dank aan: CAW, CKG De Kleine Vos, Villa Voortman, Woonzorgcentrum Sint-Maria, Wingerdbloei, Fedasil, Boysproject, Inloopcentrum De Steenhouwer, opvangcentrum De Plataan, Kluis van Moria, IVCA, Taalfabet, Campus De Markt, SAS, Comp.Marius en alle bellers en de vele mensen die geholpen hebben het voorbije jaar.