Jekerwandeling #2 - Stressloos genieten van de Jeker

07/07/2019
10:00 - 17:00
Locatie: Parking Carrefour, Luikersteenweg 1, 3700 Tongeren
Basis: €5,00
Tickets: Klik hier
Doe mee
Familie
Lange berichttekst: 

Dit is een beleveniswandeling: rustig, meestal midden de natuur, met ogen en oren open. We nemen de TIJD om STRESSLOOS te genieten van onze Jeker.

In Otrange – Wouteringen in het Nederlands – start de tweede Jekerwandeling, een zomertocht. De Jeker is hier al heel wat breder geworden dan bij de start. Hij heeft hier ook zichtbaar het landschap dieper uitgesleten want de valleihellingen richting Lauw zijn steiler. Was het hier dat Ambiorix de Romeinen versloeg in 54 voor Christus?
Lauw, het eerste van de Jekerdorpen op grondgebied Tongeren, heeft wat met de Jeker.  Zowel de watermolens als de waterkers hadden/hebben economisch belang. Aan de watermolen van Rutten wijken we even af naar de mooie dorpskern. Hier kunnen we de Jeker even niet volgen.

Na een korte pauze dalen we opnieuw af naar de Jeker, nu in Koninksem. Langs het pad naast de rivier bereiken we Tongeren waar de Jeker nu terug alle aandacht krijgt.

Praktisch:
Vertrek om 10u00 parking Carrefour (Luikersteenweg 1). Via bus naar de startplaats.
Aankomst om 17u00 op de Grote Markt van Tongeren  
Wandeling: 13,5 km, rustig, weinig aangelegde wandelpaden, aangepast schoeisel, denk aan muggenpreventie, picknick meenemen of lunch ’t Lindehof, Rutten.
Prijs: €5,00 euro


Begeleidster: Riet Van Cleuvenbergen

Foto's: RVS en Jos Roeffaers