THIS IS MY LETTER TO THE WORLD THAT NEVER WROTE TO ME - Lola Bogaert & Anouk van Kolfschoten

16/09/2018
15u00
Locatie: de VELINX (Dijk 111, 3700 Tongeren)
Basis: €5,00
Tickets: Klik hier
Theater

Oftewel: wat zou de postbode wel niet denken?

“Ik zal proberen radicaal eerlijk tegen je te zijn.
Ik zal proberen niet te liegen.
Ik zal je tien brieven schrijven.
Daarna nooit meer.”


Anouk en Lola schrijven brieven met mensen die ze niet kennen. Ze begeven zichzelf op het snijvlak van anonimiteit en intimiteit. Op dit moment hebben ze zo'n 500 brieven ontvangen met allemaal persoonlijke verhalen. Van deze verhalen maken ze een voorstelling, een portret van de gewone mens met uitzonderlijke verhalen waarin eenzaamheid een grote rol speelt. De voorstelling beschrijft de stappen die ze namen in hun naïeve zoektocht naar contact, afgewisseld met de vaak ontroerende verhalen die ze in de brieven ontvingen.

Het geheel voelt aan als een theatrale documentaire en biedt ruimte en aandacht voor intermenselijke relaties in de tijd van digitale versnelling.

Tijdens MoMeNT’17 schreven Anouk van Kolfschoten en Lola Bogaert reeds naar Tongenaren en andere onbekende geadresseerden. Voor MoMeNT’18 experimenten ze verder en wachten ze op reactie.

Per week verzamelen ze nog steeds zo’n 15 nieuwe verhalen op de deurmat. Verhalen die anders niet gehoord en gelezen waren.

KLIK HIER VOOR TICKETS


Credits:

Concept & Spel: Anouk van Kolfschoten & Lola Bogaert
Coaching: De Roovers
Producent: MoMeNT
Co-producenten: VIA ZUID & DeBuren
Met de stemmen van: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Jacob de Groot en Rasif El Kaoui
Met dank aan: Monty Kultuurfaktorij & Saly Ndoye-Roozen

Dit initiatief werd mee mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Dit initiatief werd mee mogelijk gemaatk door stichting Via ZUID.