“Alles is poëzie!”

Impressie van Back To The Sky (door Elisabeth Morrhey)

 

“Dit is het einde van de wereld, maar in Tongeren zitten we goed,” legt niet-zo-mystery guest Marcel Vanthilt uit. Back To The Sky was een avond vol spoken word performances onder begeleiding van de Dans! Dichter! Dans!-band, met als thema – uiteraard – het Einde der Tijden. Vrij geïnterpreteerd, want soms is het einde der tijden zo beklijvend persoonlijk als verwoestend nieuws krijgen in een psychiatrisch ziekenhuis, of zo poëtisch als opgeslokt worden door het zand.

 

De poëzie swingt op maat van de muziek. Dans! Dichter! Dans! vult het krachtige en pakkende spoken word aan met muziek die er perfect bij past. Onheilspellend wanneer dat nodig is, bombastisch wanneer het kan. Het is moeilijk te geloven en heel indrukwekkend dat ze dit doen na één repetitie en grotendeels op basis van improvisatie.

 

Met Marcel Vanthilt als DJ wordt er gedanst alsof morgen niet bestaat. Eerst treedt hij nog op als één van de spoken-word performers. Met bijzondere poëzie, rechtstreeks uit de brochure van Foodies Tongeren die hij vond in zijn kamer. “Alles is poëzie!”

MoMeNTfeest
Back To The Sky