In Situ | Cindy Wright, Maarten Vanden Eynde & Kris Martin

19/06/2021 > 18/09/2021
Locatie: Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15, 3700 Tongeren

Tickets: Klik hier
Expo
Lange berichttekst: 

Drie hedendaagse beeldend kunstenaars, Cindy Wright, Maarten Vanden Eynde en Kris Martin, kregen de opdracht om een betekenisvolle ingreep te doen in de permanente tentoonstelling van het Gallo-Romeins Museum.

Alle drie raakten ze geïnspireerd door één of meerdere collectiestukken, thema’s die in de expositie worden aangesneden en door archeologie. Hun werken bieden een alternatieve blik, actualiseren en zetten aan tot reflectie. De extra ervaring die ze genereren nodigt uit tot discussie.

Cindy Wright (°1972) is een Belgische beeldend kunstenaar die woont en werkt in het Antwerpse. Haar werken bestaan uit fotorealistische schilderijen en tekeningen, die vaak monumentale formaten aannemen. Zo ook haar nieuw werk van 2m x 4m dat ze maakte op uitnodiging. Het stilleven met plastic bloemen en andere gebruiksvoorwerpen nodigt uit stil te staan hoe ons gebruik van hedendaagse grondstoffen nog jaren en eeuwen voor overlast zal zorgen en ingrijpen op onze samenleving.

Maarten Vanden Eynde (°1977) is een Belgische kunstenaar die woont en werkt in Brussel en Saint-Mihiel (F). Vanden Eynde stelt zich via zijn werk vragen bij evolutie vanuit het perspectief van veranderingen die globalisering met zich meebrengt. Het nieuwe werk van Maarten neemt ons mee naar het toekomstig verleden als er sporen worden gevonden die de huidige moderne mens achterlaten en hoe deze geïnterpreteerd worden door toekomstige generaties. De kenmerkende humor van Maarten is ook hier niet ver weg.

Kris Martin (°1972) is een Belgische conceptuele kunstenaar die woont en werkt in Gent. Met zijn monumentale en kleinschalige sculpturen, tekeningen, foto’s, performances en interventies vestigt hij de aandacht op het begrip van de tijd, vaak door te experimenten, te markeren, te stoppen of te overstijgen en  het onvermijdelijke door te geven. Martins werk bestaat vaak uit handelingen van toe-eigening en het gebruik van gevonden objecten die zijn getransformeerd door een subtiele herpositionering of interventie.

 

TICKETS via Gallo-Romeins Museum


CREDITS

Kunstenaars:
Cindy Wright
Maarten Vanden Eynde
Kris Martin

Fotograaf:
Cindy Wright: © Johan Jacobs
Maarten Vanden Eynde: © Alain Nsenga