In Memoriam - Hanneke Paauwe

13/08/2018
22:00
Locatie: Kerkhof Tongeren centrum
Basis: €5,00
Tickets: Klik hier
Info: http://www.hannekepaauwe.be/
Theater
Familie

Vader, moeder en kind vertellen hoe ze het verlies van hun zoon en tweelingbroertje proberen te verwerken. Dat doen ze in een monoloog, elk bij een ander ‘engelengraf’ op het kerkhof. Hoe verschillend hun verhalen ook zijn, toch zijn ze op een intense en gevoelige manier met elkaar verbonden.

“Een onafscheidelijke tweeling. Een hoofdrol in Doornroosje. Een kerkhof vol verhalen. Vader begraaft zijn eigen zoon. Moeder verzint hoe haar kind verder leeft. Grote mensen kunnen klein zijn. Ziet de dochter. Ze laat het er niet bij zitten.”

In deze voorstelling heeft Hanneke Paauwe niet alleen oog voor de donkere en zwarte kant van verlies, maar ook voor troost. De tekst werd geselecteerd voor het festival Theatre Cafe Europe 2007 en werd daarvoor vertaald in het Duits, Engels, Frans en Lets. In 2010 werd de tekst bekroond met de  Jugendtheaterpreis Baden-Württemberg. In Memoriam speelde meer dan 100 keer in Nederland, Vlaanderen en Duitsland, van 2005 – 2011.
 

KLIK HIER VOOR TICKETS

TICKETS AAN DE KASSA VERKRIJGBAAR OP HET KERKHOF

Deze voorstelling speelt ook nog op:
- 14 augustus - Kerkhof Berg (Gousbeemdstraat)
- 15 augustus - Kerkhof Vreren
- 16 augustus - Kerkhof Rutten

 

 


Credits
Tekst, concept & regie Hanneke Paauwe
Spel (afwisselend) Sarah Bourgeois, Circé Lethem, Janne Desmet, Jonas Leemans, Marijke Pinoy, Antje De Boeck, Hans Van Cauwenberghe & Joris Van den Brande 
Oorspronkelijke coproductie P2, cultuurcentrum Hasselt & Theater aan het Vrijthof  en later HETPALEIS