Drie Griekse verhalen door drie vrouwen in (min of meer) drie kwartier - Het Huis Hasselt

22/09/2020
20:30
Locatie: cc de VELINX, DIJK 111
Basis: € 10,00
Tickets: Klik hier
Theater
Lange berichttekst: 

De Tantalus in Tien minuten
De Odyssee: 24 verzen in 24 minuten
De Oresteia in de Overige seconden

Drie jonge vrouwen vertellen drie eeuwenoude verhalen opnieuw maar deze keer vanuit een vrouwelijk perspectief. Wat gebeurt er als de vrouwen uit deze verhalen niet langer tevreden zijn met hun bijrol als onderdanige weefster of oorlogsbuit? Wat als ze niet langer machteloos toekijken hoe hun kinderen als offer dienen voor gunstige wind? Wat als ze uit hun slachtofferrol kruipen en de actoren van hun eigen leven worden? Sterker nog: wat als de vrouwen het verloop van het stuk bepalen?
Onze huidige beschaving vindt zijn wortels in de oude Griekse samenleving. Het feit dat in die samenleving alleen welvarende mannen een stem hadden, negeren we vaak. In een race tegen de klok met oeroude verhalen wordt er afgeteld naar het nu. In deze trilogie valt het doek voor het mannelijk perspectief in het oud-Grieks repertoire.

UITVERKOCHT

 

Er zal voldoende publieksafstand gewaarborgd blijven tussen spelers en publiek en publiek onderling conform aan de regelgeving die geldt in de VELINX. Er wordt desinfecterende handgel voorzien op de locatie. Er worden maximum 200 toeschouwers toegelaten in de schouwburg.

CREDITS

Spelers: Lola Bogaert, Sara Haeck, Yinka Kuitenbrouwer
Coaching: Paul Koek, Bart Hollanders
Techniek: Hanne Dick
Productie: Het Huis Hasselt
Coproductie: Monty Kultuurfaktorij, C-takt met ondersteuning van de Vlaamse Overheid
Met dank aan: Festival Boulevard, Kopergietery