De Grote Reis | Judith Nab

15/09/2021
13u00
Locatie: 13u: Vrijthof Tongeren (bus)
Basis: GRATIS
Tickets: Klik hier
Doe mee
Familie
Jongeren
Literatuur
Lange berichttekst: 

In vijfendertig minuten ga je met de bus de wereld rond: over bergen en dalen, door smalle tunnels en donkere bossen in de nacht en zelfs langs de bodem van de oceaan. De bus is een oude lijnbus met een interieur op kinderformaat. De bus rijdt echt, maar na het avontuur blijkt dat hij helemaal niet van z’n plek is geweest.

De Grote Reis, bestaat inmiddels 10 jaar en kende het startschot in Antwerpen. Het is een theatrale installatie in een bus van de talentvolle conceptontwerper en beeldend kunstenaar, Judith Nab. De oude bus biedt aan kinderen van 4 tot 7 jaar de gelegenheid om een reis rond de wereld te maken. De jonge reizigers voelen het trillen van de bus, de spanning en het avontuur. Tijdens MoMeNT19 was deze voorstelling reeds te gast. Ruim 50.000 kleuters woonden de voorstelling inmiddels bij. De bus toerde in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland, Noorwegen, …

Judith en Dick Nab werken n.a.v. dit jubileum samen aan een woordloos kinderboek. De lezertjes van het boek zullen op basis van de tekeningen een wereldreis meemaken. De Limburgse uitgeverij Clavis tekent voor de prachtige publicatie.

DATA:

Voorstelling De Grote Reis:

Ma. 13/09 t.e.m. vrij. 17/09, Tongerse scholen
Woe. 15/09, Vrijthof, 13u00 - UITVERKOCHT!

Boekvoorstelling De Grote Reis: meer info volgt

 


CREDITS

Idee & animaties: Judtih Nab
Tekeningen: Judith Nab & Dick Nab
Muziek: Charles Mingus, John Fahey, Lorenz Schaetti