De Bastaard

Theater
Locatie:
Ambiorixkazerne | Blaarstraat 99 | 3700 Tongeren
Theater
Locatie:
Ambiorixkazerne | Blaarstraat 99 | 3700 Tongeren

“Ik ben een bastaard, een halfbloed, een vuilnisbakkenras. Mijn X-chromosoom komt uit de Vlaamse Kempenklei, mijn Y-chromosoom uit het mulle Atlaszand.” Aan het woord is Rashif El Kaoui. Samen met Ahmet Polat en Michelle Samba reconstrueert hij de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. Een terugkeer naar een vader die hij amper heeft gekend. Ahmet gelooft dat een reis de beste stap zou zijn voor Rashif, om zichzelf beter te begrijpen.
 
De voorstelling is meer dan Rashif zijn reisverslag. Het zou ook het verhaal van Ahmet, Michelle of jou kunnen zijn. Want misschien wist je het nog niet, maar uiteindelijk zijn we allemaal bastaard. De voorstelling vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd.
 
Ahmet is wereldbekend als fotograaf en documentairemaker, hij was fotograaf des Vaderlands. Rashif is schrijver, acteur en de man met de mooiste stem van Vlaanderen. Michelle, poëtische ziel, veelgevraagd drummer en muzikaal multitalent. Zij zorgt voor live muziek. Met film, slam poetry, muziek, proza en vertelling geven zij inzicht hoe de blik van anderen ons denken beïnvloedt, en leidt tot een constant dubbel bewustzijn. De Bastaard is ritmisch, scherp van taal, indringend, oprecht en laat je niet onberoerd achter.

Credits

CREDITS

Rashif El Kaoui: tekst en spel
 
Ahmet Polat: video en spel
 
Michelle Samba: muziek en spel
 
Lucas De Man: eindregie
 
Piet Menu: artistiek advies
 
Ellen van Bunnik: productieleider
 
Tom IJpelaar: techniek
 
Birke Wobbes: stagiaire video
 
Sascha de Jong: stagiaire productie
 
Foto: Anna van Kooij

Evenement foto's

Foto's: Damien Thonnon