Dagen zonder stress

08/08/2018
Locatie: Tongeren
Basis: Gratis
Tickets: Klik hier
Doe mee
Familie
Dans
Jongeren
Filosofie

Drie dagen (woensdag 6/6, zaterdag 7/7 en woensdag 8/8) gaan de geschiedenis in als de eerste dagen ZONDER STRESS. Op het programma: tal van stressloze activiteiten waarmee iedereen meer TIJD krijgt om tot zichzelf te komen.

Voor de invulling van deze dag slaat MoMeNT de handen in elkaar met Feel Good, een affectief netwerk voor mensen uit regio Zuid-Limburg die in hoofd- of bijberoep of vrijwillig initiatieven organiseren die in de brede zin van het woord te maken hebben met welzijn, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

 

Programma 8/8:

10u Stoelyoga voor senioren Locatie: De Piepel, Dijk 118 Klik hier voor tickets

Eenvoudige yoga op en rond je stoel. Een yogales specifiek aangepast aan de ouder wordende mens. Yoga is voor ouderen een positieve benadering om de levenskracht een impuls te geven en deze bijzondere levensfase in grotere sereniteit te beleven. Yoga voegt jaren aan je leven toe en leven aan je jaren.

10u Wilde Kruidenwandeling & Wilde Kruidenmaaltijd – Locatie: Heurwinning (Diets-Heur), Heurstraat 47 – UITVERKOCHT

We gaan samen de natuur in en gaan ontdekken welke wilde kruiden er allemaal zijn en welke je in de keuken kan gebruiken. Samen genieten van een heerlijke 3-gangenmenu gemaakt met wilde kruiden.

10u Kinderyoga Locatie: Bib Tongeren, Dijk 111 – Klik hier voor tickets

Ga jij met ons mee op yoga-avontuur rond een uitnodigend thema? Wij gaan op ontdekkingstocht via speelse yoga-oefeningen en nemen jou ook mee op weg naar een innerlijke reis waar een ademspel en een massagespel allemaal deel van uitmaken. Het zijn moment vol verwennerij, oplading van energie, van vreugde en stilte, van warmte en koesteren. We eindigen ons avontuur met een creatiever afsluiter!

14u t.e.m. 15u Breng de stad tot rust Locatie: Veemarkt 1, Pop-up bar MoMeNT

Midden in de drukte van de stad even stilstaan en een moment voor jezelf nemen.  Sommige zaken hebben we niet in de hand, zoals het rumoer van een menigte, de typische stadsgeluiden van wagens, sirenes, …  Toch kunnen we beslissen om met andere ogen te kijken naar deze drukte en hoe we onze tijd indelen.  Kom ervaren hoe jij bewust even uit de drukte kunt ontsnappen, we bieden verschillende belevingsmogelijkheden aan.

17u30 Lezing: Spiritueel/maatschappelijke evolutie van de mens doorheen de TIJD Locatie: Veemarkt 1, Pop-upbar MoMeNT – Klik hier voor tickets

Een lezing over de ontwikkeling van de mens; Spiritueel en maatschappelijk bekeken.  Waar komen we vandaan, waar gaan we naartoe? 
Een hoopgevende lezing die de turbulente gebeurtenissen van onze tijd probeert te kaderen in het grotere geheel.

19u30 Biodanza Locatie: Ter Heide (turnzaal), Baversstraat 32 Klik hier voor tickets

Biodanza betekent letterlijk ‘Dans van het leven’.  Het is een echte vreugdebrenger waarbij muziek, beweging en contact hand in hand gaan.  Je wordt uitgenodigd om in beweging te komen, om je lichaam te ervaren.  Iedereen beweegt volgens zijn eigen mogelijkheden, er zijn geen danspasjes.  Tijdens de sessie wordt iedereen uitgenodigd om niet (of zo min mogelijk) te spreken, zodat er een innerlijke beleving op gang kan komen en we in het moment kunnen zijn.

Tickets zijn gratis, inschrijving verplicht.


Credits:

Feel Good Initiatieven Zuid-Limburg