Dagen zonder stress

07/07/2018
Basis: Gratis
Tickets: Klik hier
Doe mee
Familie
Dans
Jongeren
Filosofie
FOTO'S

Drie dagen (woensdag 6/6, zaterdag 7/7 en woensdag 8/8) gaan de geschiedenis in als de eerste dagen ZONDER STRESS. Op het programma: tal van stressloze activiteiten waarmee iedereen meer TIJD krijgt om tot zichzelf te komen.

Voor de invulling van deze dag slaat MoMeNT de handen in elkaar met Feel Good, een affectief netwerk voor mensen uit regio Zuid-Limburg die in hoofd- of bijberoep of vrijwillig initiatieven organiseren die in de brede zin van het woord te maken hebben met welzijn, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

 

Programma 7/7:

10u Yoga wandeling (± 4km) Locatie: Pliniuspark Klik hier voor tickets

Een wandeling in groep in de natuur met hier en daar een pauze voor een staande ademhalings- of yoga-oefening. Het brengt je in verbinding met de natuur en met jezelf. Geniet van de rust, de stilte en kom helemaal met je aandacht in het hier en nu.

10u Wandeling (± 15 km) – Locatie: Pliniuspark Klik hier voor tickets

Een wandeling door het natuurschoon van Tongeren. Leuke groepsdynamiek, stilte moment om te genieten van de natuur, een fijne babbel of ontmoeting, een verrassend mooie plek, ... Hou je van wandelen, kom met ons mee op pad om het zelf te ontdekken.

 10u Kindermeditatie   Locatie: Pliniuspark Klik hier voor tickets

Maak kennis met de wondere wereld van meditatieverhaaltjes, we gaan samen ontspannen. Gevolgd door een fijn gesprekje en dan een creatief moment.

11u15 (Groot-)Ouder/kindyoga  – Locatie: Pliniuspark Klik hier voor tickets

(Groot)Ouder-kind yoga is een geschikt MoMent om bewust even de tijd te maken voor je kind. Tijdens de yoga komt zowel (groot)ouder als kind op een aangename en leuke manier in contact met elkaar en zichzelf.  Wij gaan op ontdekkingstocht via speelse yoga-oefeningen en nemen jou ook mee op weg naar een innerlijke reis waar een ademspel en een massagespel allemaal deel van uitmaken.

 14u Yoga – Locatie: Grote Markt Klik hier voor tickets

Maak op een speelse en zachte manier kennis met YOGA, via eenvoudige staande oefeningen. Na deze activiteit zal je je al weer een beter beeld kunnen vormen wat yoga is en wat het voor je kan betekenen.

15u Mantra zingen – Locatie: Grote Markt Klik hier voor tickets

Het doel van deze workshop is om samen te zingen. We zullen Mantra en Bhajan zingen. Bij elk lied krijg je uitleg over de tekst. Het is vooral een gezellig samenzijn in Zang en Muziek.

16u Meditatie – Locatie: Kloostergang (Teseum), Museumkwartier 2 Klik hier voor tickets

Tijdens de meditatiesessies krijg je de kans om in kleine groep te ontspannen en contact te leggen met de stilte diep in jezelf. Er zijn heel veel verschillende manieren om tot rust te komen, maar iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur…

Voor deze meditaties heb je helemaal geen voorkennis nodig. Uiteindelijk is het gewoon even stilstaan, luisteren en voelen in het moment, genieten van de stilte en de kracht van het NU.

16u30 Vision bord maken – Locatie: Veemarkt 1, Pop-up bar MoMeNT Klik hier voor tickets

We zijn met zoveel dingen bezig maar vergeten we onszelf af en toe niet? Herkenbaar? Neem dan dit Moment om datgene waarvan je droomt, waar je naartoe wilt, wat belangrijk is voor jou, ... vast te leggen in een mooie collage waarvan je achteraf de vruchten plukt.

19u  Lezing: Rust vinden in jezelf – Locatie: Veemarkt 1, Pop-up bar MoMeNT Klik hier voor tickets

Een leven met minder stress, het lijkt aanlokkelijk in deze drukke tijden. De boog kan niet altijd gespannen staan! Onevenwicht kan leiden tot overbelasting, die zich kan uiten via oververmoeidheid, ziekte, stress, burn-out, depressie,…
Deze lezing geeft je een beter zicht op de mogelijke triggers van stress en je ontdekt een aantal eenvoudige handvaten die je kan gebruiken om zelf meer rust te creëren in je leven! Een gezonde basis om weer echt te gaan genieten van ieder 'moment'.

Tickets zijn gratis.


Credits:

Feel Good Initiatieven Zuid-Limburg