CWXRM - Busreis en bezoek land-art installatie

27/10/2018
10u00
Locatie: de VELINX (Dijk 111, 3700 Tongeren)
Basis: €5,00
Tickets: Klik hier
Expo
TICKETS

Eind oktober als we de klok weer een uur terugdraaien kent ook MoMeNT’18 zijn eindpunt en wordt er afgesloten waarmee het festival gestart is; ComingWorldRememberMe. MoMeNT organiseert een busreis naar de land-art installatie op het domein De Palingbeek.

Naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog boetseren 600.000 mensen, verspreid over Vlaanderen, beeldjes uit klei die samen een ‘land art installatie’ vormen: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Van donderdag 22 maart tot en met maandag 2 april 2018 werden er meer dan 2000 beeldjes gemaakt in de reizende versie van het atelier CWXRM en dit in het Gallo-Romeins Museum te Tongeren.

Dit project werd in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen gerealiseerd door Jan Moeyaert van de vzw Kunst in samenwerking met Limburgse kunstenaar Koen Vanmechelen en dit in het kader van GoneWest/Reflections on the Great War een universele boodschap van hoop en verbondenheid.

Alle beeldjes samen vormen de land art installatie CWXRM op het niemandsland van de frontzone rond Ieper. Bij elk beeldje hoort een dog tag met daarop de naam van de peter of meter en de naam van een van de slachtoffers opgenomen in de ‘Namenlijst’ die het In Flanders Fields Museum samenstelt.