Impressie van Het begin van het Einde (door Elisabeth Morrhey)

 

Het Begin van het Einde, dat moeten we vieren, liefst met kunst en cultuur. In pop-upbar Tempus in het Gallo-Romeins museum vind ik MoMeNTvrijwilliger G.P. aan het werk, die gewoonlijk niks met horeca doet. Hij wil graag vermelden hoe hard hij de verandering van omgeving apprecieert: “in mijn dagelijkse job werk ik niet echt met mensen, maar de verbinding die je hier voelt met zo veel mensen is echt geweldig.”

 

Van de hippe (heerlijke!) smaken in de pop-upbar ga ik naar de expo’s van Gommaar Gilliams en Ben Martens in het stadhuis. Eén bezoeker waardeert vooral de combinatie tussen het klassiekere stadhuis en de kunst erin: “een heel mooi initiatief!” Een andere vertelt me dat de muziek van Onionfuzz de kunst voor haar naar een nieuwe dimensie verlicht: “de melodieën brengen me bijna in een trance, waardoor ik ga denken dat tijd niet meer bestaat en ik al mijn aandacht aan de werken kan besteden.”

 

De expo’s zijn nog tot 13 augustus te bekijken, van 10u tot 22u in het Stadhuis. Pop-upbar Tempus is elke dag van het MoMeNTfestival open van 11u tot 1u30.

Begin van het Einde 2
Begin van het Einde 1