Bidboek - Elena Peeters

09/09/2020
20u30
Locatie: OLV Basiliek, Tongeren
Basis: € 10,00
Tickets: Klik hier
Theater
Lange berichttekst: 

Wanneer beslist iemand dat een last te zwaar wordt om alleen te dragen? Wanneer raapt iemand moed bij elkaar om in de vorm van pen en papier iets achter te laten in een boek? Hoe beantwoordt een boek aan het lijden van anderen? En wat betekent het om te geloven, in een tijd waarin individualisme hoogtij viert?

In de O.L.V. Basiliek van Tongeren, aan het beeld van Onze Lieve Vrouw, ligt een boek. In dat boek kunnen mensen iets schrijven; smeekbedes, uitingen van hoop, dankbetuigingen. Elena werd door MoMeNT uitgenodigd om een voorstelling te maken rond dit intentieboek. Na haar voettocht naar Rome en haar bezoek aan Amerikaanse terdoodveroordeelden, krijgt haar fascinatie voor de menselijke zoektocht naar God een vervolg. Aan de flarden van levens, vragen en bedenkingen die ze leest in het boek, voegt ze haar eigen stem toe.

NOG ENKELE TICKETS AAN DE KASSA (OLV-Basiliek)

 

Tijdens de voorstelling zal er voldoende publieksafstand gewaarborgd blijven tussen spelers en publiek alsook tussen het publiek onderling. In de O.L.V. Basiliek staan slechts een beperkt aantal stoelen opgesteld telkens op minstens 1,5 meter van elkaar conform aan de veiligheidsmaatregelen. Er zijn maximum 120 toeschouwers toegestaan. Er wordt desinfecterende handgel voorzien.


CREDITS

Scenario en spel: Elena Peeters
Geluidsontwerp en techniek: Adriaan Severins
Scenografie: Tim Clément
Coach: Suzanne Grotenhuis
Organist: Luc Ponet
Co-producent: SLAK en MoMeNT
Met steun van Literair Vlaanderen