‘Zonde van de TIJD’ – Oscar van den Boogaard

31/12/2018
Locatie: de VELINX (Dijk 111) | AppeTIJD (Veemarkt 1) | Standaard boekhandel (Maastrichterstraat 20)
Filosofie
Lange berichttekst: 

Auteur Oscar van den Boogaard heeft met veel enthousiasme gereageerd op een uitnodiging om voor MoMeNT’18 een literair werk te schrijven. Zaterdag 18 augustus wordt het boek na het orgelconcert van Luc Ponet gepresenteerd. Kurt Van Eeghem leidt het hele programma en start met de inleiding van het concert.

Een klein jaar geleden contacteerde MoMeNT de succesvolle auteur Oscar van den Boogaard met het verzoek zich te buigen over TIJD.

Wie heeft TIJD? Wat is TIJD? Waar leeft TIJD? Wanneer komt TIJD?

Waarom wensen we elkaar meer TIJD maar geven we elkaar  zo weinig TIJD?

Oscar van den Boogaard aanvaardde de opdracht en kwam met een resultaat dat elke verwachting overtreft, het was een stoute verwachting, over zonde…

Het werd een literair kleinood; het biedt een uitnodiging voor inspirerende leefMoMeNTen in het nu en betere leefMoMeNTen in de toekomst met de betere voornemens. Hij laat zich inspireren door de zeven hoofdzonden en hoe deze allen gekoppeld worden aan TIJD. In zeven hoofdstukken vertaalt Oscar MoMeNTen zeven misbruiken van TIJD.

De TIJD doden
De TIJD verloochenen
De TIJD voorbij wensen
De TIJD verliezen
De TIJD niet delen
De TIJD niet geven
De TIJD verprutsen

De tekst werd ingesproken door Steven van Watermeulen en maakt zodoende deel uit van een auditief kunstproject van de Tongerse architecte en MoMeNTmaker’18 Jolien Fagard, geplaatst aan de hoofdingang van de Basiliek van Tongeren in het kader van MoMeNT’18.

Op zaterdag 18 augustus werd om 16u30 -na het orgelconcert van Luc Ponet -in de hoofdingang van de Basiliek het boek gepresenteerd.

KOOP NU exclusief een exemplaar van het boek 'Zonde van de TIJD' van auteur Oscar van den Boogaard. Elke boekje is genummerd en kost 10 euro.

VERKOOPPUNTEN: de VELINX (dijk 111) - Standaardboekhandel (Maastrichterstraat 20)

Woont u te ver van Tongeren? Geef u ons dan zeker een seintje via moment@stadtongeren.be en we bezorgen u een exemplaar met de post.
U kan online betalen via deze link.