Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Onze sponsors

"Folding time" vertelt een verhaal over de tijd, de tijd die onverbiddelijk voorbij tikt en ons allemaal beïnvloedt zonder dat we het kunnen veranderen. Moment! Misschien kunnen we het veranderen... Tijdens een reeks live shows worden organisch gevouwen structuren gemanipuleerd om wonder en nieuwsgierigheid uit te lokken.

Lees meer >

Yent’l Adams is een singer- songwriter en fingerstyle gitarist. Het geheel is een combinatie van toffe percussieve gitaarbeats, mijmerende tot doortastende tokkels en sferen, en een moody blues dekentje als zangstem. Dat alles in eerlijke, beeldrijke songs en creatieve covers. In haar verhaal over hoe grassprietjes worden platgesprongen.

Lees meer >

Mensen bewaren graag elk speciaal moment door het te filmen met hun telefoon, om het later te kunnen herbeleven. Maar is deze manier van herinneringen bewaren wel effectief?

Lees meer >

Plastiek Geweld - de plastiek zak die de tijd weert.

Lees meer >

Kernwoorden zijn: lijnenspel / licht - schaduw / skelet / assemblage / context / herhaling

Lees meer >

Lees het als solitude. Je trekt je terug. Je verhuist naar een kamer. Schept daar je eigen wereld. De druk van buiten neemt af, het ritme vertraagt, een hoopje van bij elkaar geveegde indrukken wordt uitgesponnen, ontrafeld, zorgvuldig herschikt.

Lees meer >

Een onderzoek naar de opwaardering van het wachten

Lees meer >

Eline en Lara, twee theatervormgevers, proberen in een beeldenvoorstelling vat te krijgen op het geheim van de tijd. Zij onderzoeken hoe de mens de tijd manipuleert.

Lees meer >

een muziekgroep die naast hun rond tijd gethematiseerde muziek ook hun beleving rond tijd toont tijdens de show.

Lees meer >

‘Hasteland’ is een fictieve documentairereeks dat de gevolgen weergeeft van onze hedendaagse consumptie maatschappij.

Lees meer >

Rani Decock (BE 1994) kijkt graag. Ze kijkt naar de wereld,hoe die is, en zet er hier en daar graag een spot op.

Lees meer >

Wat als je heel je leven geen tijd hebt gehad, hoe ga je dan plots met zo’n absurd gegeven om? En is die tijd dan nuttig in te vullen, zonder dat het moet renderen?

Lees meer >

'Verlaat’ is een gevoelige kortfilm met een surrealistisch kantje.

Lees meer >

In ‘tijd heelt alle woorden’ presenteer ik een aantal eenwoordgedichten in de stad. De manier waarop dat gebeurt, zal afhangen van het gedicht en de interactie daarvan met de locatie. In de ultrakorte (dikwijls visuele) gedichten ga ik dieper in op het verband tussen taal en tijd.

Lees meer >

Op het dak van een toren staan een man en een vrouw. Ze hebben hier al gestaan. In een lang verleden tijd en in een net gepasseerd vroeger. Elk jaar ontmoeten ze elkaar weer. Onder hen leeft de stad, raast de tijd, maar boven op de toren lijkt het altijd nu. Wat doen ze hier? Wat is de geschiedenis die hen bindt? En hoe moet het nu verder?

Lees meer >

In een wereld waar TIJD een schaars goed geworden is, is aandacht geven en TIJD maken voor iemand het grootste geschenk.

Lees meer >

Openluchtperformance in de Ambiorixkazerne

Lees meer >

In 2015 zijn de zwaartekrachtgolven voor de eerste keer door LIGO waargenomen geweest en dat betekent dat tijdreizen naar de toekomst mogelijk is! Deze golven zijn 1.3 biljoen jaren geleden door de botsing van de twee zwarte gaten ontstaan geweest.

Lees meer >