Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Onze sponsors

Overnachten in het pitoreske Tongeren

Wie Tongeren en de omgeving uitgebreid wil verkennen boekt best één of meerdere overnachtingen. Tongeren beschikt over een twintigtal logiesverstrekkende bedrijven zoals hotels, gastenkamers, vakantiewoningen en een jeugdhostel. We wensen u alvast een aangenaam verblijf.

Eburon Hotel:
‘Different minded’ en ‘out of the box’ denken zijn twee sleutelwoorden die centraal staan in het hippe Eburon Hotel. Hun jong en dynamisch team is dan ook de drijvende kracht én motor achter hun denkwijze. In onze oudste stad van België kijk je elke dag je ogen uit. Verwen jezelf door hier een kamer te boeken in het ‘Toscane van Vlaanderen’!
Met zijn 4 sterren zal dit hotel ook ongetwijfeld aan al uw eisen voldoen.

http://www.eburonhotel.be/

copyright differenthotels.com

 

Andere Hotels:

‘t Huys van Steyns ***

Boutique Hotel Caelus VII ***

Ambiotel ***

Gastenkamers te Tongeren:

Villa Esperanza ***

De open poort ****

Maison Sophie

De Dubbelmolen ***

Campola ***

Kasteel Borghof *****

Lisa’s weelde

Den Bongaerd ****

Antiqua & Qook ***

 

voor meer info over alle mogelijkheden, klik hier 

 

Parkeermogelijkheden

Ondergrondse parking
Dan parkeert u bij voorkeur in één van de ondergrondse parkings in het centrum. Wist u dat een volledige dag ondergronds parkeren maximaal 10 euro kost? Het uurtarief werkt trouwens degressief, dat betekent dat u vanaf 2 uur parkeren, per extra uur een lager uurtarief betaalt. Tussen 18 uur en 3 uur ‘s ochtends betaalt u maximaal 2 euro. Ideaal voor een avondje stappen of een restaurantbezoek.

Binnenstad
In de benedenstad en binnenzijde van de Ring kunt u maximaal 2 uren (betalend) parkeren. Hier geldt een progressief tarief: het tweede uur is duurder dan het eerste uur, 1,80 euro versus 1,50 euro. Op deze straten gelden de tarieven van maandag t.e.m. zaterdag tussen 9u-18u. Na 18u en tot 9u ‘s ochtends en op zondag mag iedereen hier onbeperkt en gratis parkeren.

Overal is een gebruiksvriendelijk systeem van sms parkeren. U betaalt voor de effectief geparkeerde tijd, zonder u naar een betaalautomaat te haasten. Staat u in de oranje zone ( max. 2uur) sms: “TONG2 spatie nummerplaat” naar 4411.

Gratis
Op de parkeerplaatsen van de buitenring kunt u 2 uur gratis staan mits gebruik van een parkeerschijf.

Gratis parkeren is mogelijk op een van de 250 parkeerplaatsen van de stadsparking De Motten aan de Kastanjewal, op minder dan 5 minuten wandelen van het centrum. Een tweede gratis parking met 545 parkeerplaatsen vind je aan het Pliniuspark (Fonteindreef, wandelen via doorsteek Mulkerweg), op 30 minuten wandelafstand van het centrum.

Mindervaliden
Mindervaliden mogen in de oranje zone op alle parkeerplaatsen gratis parkeren. De parkeerduur is wel beperkt tot maximum twee uren. Men is dan verplicht zowel de parkeerkaart als de parkeerschijf zichtbaar achter de voorruit te plaatsen.
De parkeerschijf moet de juiste aankomsttijd vermelden.
Bovendien geldt er nog steeds het parkeerrecht op de voorbehouden plaatsen aangeduid door het rolstoellogo.
Vlak buiten het stadscentrum kan u 2 uren gratis parkeren mits gebruik van de mindervalidenkaart.