Openluchtcinema #2: Visages Villages

24/07/2018
21:30
Basis: Gratis
FIlm

In Visages Villages trekt het 89-jarige filmmonument samen met de veel jongere street artist JR naar kleine dorpjes om er de lokale bevolking te fotograferen en in gigantisch formaat op muren te kleven. De hipster en de gekke oma, samen op roadtrip.

Varda en JR geven onzichtbare mensen een gezicht. Dat zou je een politieke daad kunnen noemen, een vrolijk tegengif tegen het gevoel van onmacht dat heel wat mensen in de armen van populisten drijft. Visages Villages is ook een reis door het verleden. De dochter van een mijnwerker herinnert zich hoe haar moeder elke avond het zwart van haar vaders rug schrobde in de woonkamer. Een boer, die tegenwoordig moederziel alleen op zijn computergestuurde tractor zit, vertelt hoe anders (en hoeveel socialer) zijn job vroeger was. Dit is het portret van een verdwenen Frankrijk.

Nood aan een opkikker? Geef u over aan de excentrieke documentaire Visages Villages, en laat het onwaarschijnlijke duo Agn├Ęs Varda en JR een kamerbrede glimlach op uw gezicht toveren.