This is my letter to the World - Lola Bogaert & Anouk van Kolfschoten

16/09/2018
15u00
Locatie: BIBLIOTHEEK (Dijk 111, 3700 Tongeren)
Basis: €5,00
Tickets: Klik hier
Theater
TICKETS

Anouk en Lola vroegen zich af: ‘hoe kan het dat wij, in onze maatschappij, zo anoniem langs elkaar heen leven? En is dit nodig? Hoe kan dit doorbroken worden? Of beter gezegd: kunnen wij onszelf begeven op het snijvlak van anonimiteit en intimiteit?’ Geïnspireerd door het boek ‘Jij bent mijn mes’ van David Grossman corresponderen de schrijfsters met mensen die ze niet kennen, in een stad waar ze zich op een bepaald moment bevinden.

De moderne technologie heeft gezorgd voor een afname in de noodzakelijkheid van brieven op briefpapier als communicatiemiddel om informatie uit te wisselen. Zo kwam er de telegraaf, om opgevolgd te worden door de fax en vandaag de dag kennen wij de e-mail of chatdiensten die voor een groot deel voorzien in communicatie en uitwisselen van informatie.

Tijdens MoMeNT’17 schreven Anouk van Kolfschoten en Lola Bogaert reeds naar Tongenaren en andere onbekende geadresseerden. Voor MoMeNT’18 experimenten ze verder en wachten ze op reactie.
Ze willen weten hoe het is om een relatie te hebben die louter op papier bestaat. Ze willen fantaseren over degene waarmee ze corresponderen. Ze willen dromen. Ze willen uitkijken naar de postbode. Ze willen wachten. Wachten op woorden van een onbekende. Ze willen ervaren hoe het voelt om de TIJD te laten verstrijken. Ze willen verlangen. Verlangen naar contact. Een reactie.

Deze brieven vormen het materiaal voor de TIJDvolle theatervoorstelling.

KLIK HIER VOOR TICKETS


Credits:

Tekst en spel: Lola Bogaert & Anouk van Kolfschoten
Coaching: de Roovers