Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Onze sponsors

Academie Pentagoon goes Pistoletto

Ook De Tongerse kunstacademie Pentagoon konden we niet uit dit project wegdenken. Zijzelf gaan 3 projecten lanceren rond de spilfiguur van ons evenement, Michelangelo Pistoletto.
Zij gaan dit echter doen aan de hand van 3 projecten met onderscheid in leeftijd zodat er voor ieder wat wils is.


Project 1: Kinderkunstenkamp

Dit is een kamp waarbij met met kinderen en jongeren van 5 t.e.m. 17 jaar, gedurende 3 dagen zal werken rond het thema ‘Pistoletto’.
Het kamp zal 3 dagen duren (22-24 augustus i.f.v. Pistoletto telkens van 8u30 tot 17u)

Het toonmoment van de creaties uit deze 3 dagen zal samen zijn met het toonmoment van de installatie van Pistoletto zelf.

voor meer informatie kan u zich altijd wenden naar de website (http://www.pentagoon.be/) of de academie zelf.

 Project 2: samenwerking met school

In de Piringse freinetschool zal er gedurende een hele maand rond Pistoletto gewerkt worden.
De lesbundel voor de school zal verzorgd worden door niemand minder dan Véronique Noben, Directrice van de Tongerse academie.
De resultaten van deze werken zullen er zijn rond eind september/ begin oktober en worden vervolgens voorgesteld in het praetorium.

Project 3: experimentele schilderkunst

De klas van experimentele schilderkunst in de academie zal de komende tijd werken maken omtrent het begrip ‘Rebirth Day’ .
De resultaten zullen te zien zijn op 21 december in het praetorium.


werk pistoletto

Rebirth Day: Kunstenaar Michelangelo Pistoletto pleit elk jaar voor de wedergeboorte van de samenleving. Op ‘Rebirth Day’ vinden wereldwijd evenementen en performances plaats die zijn geïnspireerd op Pistoletto’s symbool van het Derde Paradijs, een herwerking van het wiskundige symbool voor het oneindige gevormd door drie cirkels. Aan de ene zijde bevindt zich het milieu, waarvan de mens een product is: aan de andere kant de intelligentie, waarvan hij de maker is. Deze twee tegengestelde cirkels bedreigen elkaar met uitroeiing. Hun samensmelting vormt een derde, centrale ‘cirkel’, waarin ze uiteindelijk tot een harmonieuze verzoening komen tussen de menselijke en natuurlijke intelligentie.